Közvetlen légi járatok indulnak Pécsről Máltára és Münchenbe + videó

Az Universal Air légitársaság a későbbiekben akár Korfura is indíthat járatot.

2024. 02. 06. 15:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Universal Air légitársaság Máltára és Münchenbe indít repülőjáratokat a jövőben pécs-pogányi repülőtérről – írja a Baranya Vármegyei Hírportál.

A légitársaság ügyvezetője közölte: járataikhoz a Dash 8 Q–400-as, 78 üléses légcsavaros regionális utasszállító repülőgépeket fogják használni.

A repülési idő Münchenbe 1 óra 20 perc, Máltára 2 óra 20 perc lesz

– ismertette Simon Cook. A check in indulás előtt 90 perccel kezdődik és 30 perccel zárul, a jegyeket pedig napokon belül közvetlenül a légitársaságtól lehet vásárolni, később pedig helyi utazási irodákban is kaphatók lesznek.

Egyelőre még nem tudni, pontosan mikor és milyen gyakorisággal indulnak a most bejelentett járatok. A jegyárakra vonatkozó kérdésre Simon Cook csupán annyit válaszolt, hogy kétféle, üzleti és turista jegyárszabást fognak alkalmazni.

Az ügyvezető reményei szerint májusban további járatokat jelenthetnek be, az úti célok között Korfut említette.

Pécs polgármestere arról beszélt, hogy 12 év után újra charterjárat indul a pogányi reptérről, és 18 év után ismét lesz menetrend szerinti járatkapcsolat a baranyai megyeszékhelyről. – Ezzel Pécs újra bekapcsolódik a nemzetközi légi vérkeringésbe – mondta Péterffy Attila.

A polgármester a müncheni járat indítását a többi között azzal indokolta, hogy a térségbe látogató turisták jelentős része Dél-Németországból érkezik, a város legjelentősebb üzleti kapcsolatai is ehhez a német régióhoz kötődnek. A Pécsi Tudomány Egyetem külföldi hallgatói közül Németországból érkeznek a legtöbben.

Borítókép: Az Universal Air légitársaság gépe Pécsett (Fotó: BAMA/Laufer László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.