Latorcai Csaba: Ne csak múltja, jövője is legyen a magyarországi németségnek!

Ajka város Német Nemzetiségi Önkormányzatának hagyományos sváb bálján járt a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium miniszterhelyettese.

Forrás: MTI2024. 02. 03. 21:41
LATORCAI Csaba
Révkomárom, 2024. január 8. Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára beszédet mond Duray Miklós emléktáblájának avatásán Révkomáromban 2024. január 8-án. A 2022 év végén elhunyt neves felvidéki magyar politikusnak és közírónak a révkomáromi Eötvös utcában állított emléktáblát több felvidéki magyar szervezet, a Szövetség a Közös Célokért, a Felvidéki Értékõrzõk, a Kárpátia Sport Egyesület, és az INTERCAD hajótervezõ iroda. MTI/Bodnár Boglárka Fotó: Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fontos, hogy ne csak múltja, hanem jövője is legyen a magyarországi németségnek. Közös felelősség, hogy a következő generációk is ebben a kultúrában nőjenek  fel hangoztatta Ajka város Német Nemzetiségi Önkormányzatának hagyományos sváb bálján Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium miniszterhelyettese. Köszöntőjében arról beszélt, hogy a magyarországi németség jelenléte színesíti és erősíti kultúránkat. Mint mondta, 

kulturális identitásunk határozza meg személyiségünk mélyét, azt, hogy mit gondolunk a világról.

Hangsúlyozta, a németség sok nehézségen ment át, mégis hűséggel ápolja kulturális, nemzetiségi kötődését. A kormány számára kiemelten fontosnak nevezte a magyarországi nemzetiségek, köztük a német nemzetiség létét, ezt mutatja, hogy többszörösére növelték a támogatásukat.

Latorcai Csaba arra hívta a németséget, hogy foglaljanak állást a vármegye jövőjéről, nyilvánítsanak véleményt, hogy hova fejlődjön tovább. Azt mondta:

a virágzó közösség biztos alapot jelent arra, hogy évszázadok múltán is éljen itt német nemzetiség.

Borítókép: Latorcai Csaba (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.