Nem fogadja el a fideszes alternatív költségvetést Borbély Lénárd

Jogi huzavonával szabotálja Borbély Lénárd polgármester és Vincze Anikó jegyző, hogy a csepeli önkormányzat napirendre vegye és megtárgyalja a Fidesz–KDNP alternatív költségvetését – állítja a párt helyi szervezete.

Forrás: MTI2024. 02. 21. 15:04
BORBÉLY Lénárd
Budapest, 2023. június 28. Borbély Lénárd, Csepel polgármestere a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városházán 2023. június 28-án. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Törvénytelenül zsarolja Borbély Lénárd polgármester a kerületi képviselőket – közölte a Fidesz csepeli szervezete. Törvénytelen „maffiamódszernek” nevezték a polgármester eljárását a csepeli költségvetés tárgyalása és elfogadása kapcsán.

A kormánypárt szerint Borbély Lénárd a jegyzőn, Vincze Anikón keresztül egy „jogi köntösbe bújtatott csűrés-csavarással” nem akarja engedni, hogy a képviselő-testület napirendre vegye és megtárgyalja a Fidesz–KDNP alternatív önkormányzati költségvetését.

A polgármester hivatalos levélben úgy zsarolja és fenyegeti meg a képviselőket, hogy ellenük uszítja, hergeli „a csepeli oktatási, rendvédelmi és civil szervezeteket, egyesületeket és egyházakat”. 

Azt hazudja, ha nem az ő költségvetését fogadják el, akkor ezek a szervezetek nem kapnak pénzt, és a képviselő-testületi ülésen való részvételre buzdítja őket

– közölte a csepeli Fidesz, amely visszautasítja, „jogi, erkölcsi és politikai szempontból is a közéletet mérgezőnek, törvénytelen maffiamódszernek” tartja az eljárást.

A szervezet szerint Vincze Anikó jegyző meg akarja akadályozni a képviselők törvényes joggyakorlását, el akarja vonni a képviselők szabad véleménynyilvánítási, javaslattételi és döntéshozatali jogát. Mindezek miatt felszólítják Borbély Lénárd polgármestert és Vincze Anikó jegyzőt a

törvénytelenség megszüntetésére, a demokratikus és jogszerű önkormányzati működés biztosítására.

A csepeli Fidesz továbbra is fenntartja az alternatív költségvetési javaslatát, amely „biztosítja és garantálja az önkormányzati kötelező és nélkülözhetetlen feladatok teljes körű ellátásához szükséges személyi és dologi kiadásokat, megállítja és megakadályozza, hogy Borbély Lénárd korlátlan, ellenőrizetlen és korrupciógyanús módon herdálja el a csepeliek közös adóforintjait”.

A javaslatuk – mint írták – megakadályozza a pénzszórást, hogy egy úgynevezett „kampányköltségvetésben” Borbély Lénárdék közpénzt mentsenek ki önmaguknak és kiszolgálóiknak az önkormányzati cégeken és az álcivil szervezeteken keresztül, valamint a tervezet szabad döntési lehetőséget biztosít a nem kötelező feladatok felvállalásában nemcsak a jelenlegi, de az újonnan megválasztandó képviselő-testületnek is.

Borító: Borbély Lénárd polgármester (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.