Magyar Péter politikai pályára készül, már az EP-választáson is indulna

Több jel is erre utal.

Forrás: Mandiner2024. 02. 20. 17:45
Sas Zoltán és Magyar Péter Forrás: Facebook/Magyar Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem lehet véletlen, hogy Magyar Péter nemrég interjút adott a Partizánnak, ahogyan vélhetően az sem az, hogy hol tárgyalt hétfőn a jobbikos Sas Zoltánnal. Ugyanis a Mandiner információi szerint 

Magyar Péter politikusnak készül.

Magyar Péter, a közéletből a kegyelmi ügy miatt távozó Varga Judit exférje február 19-én, hétfőn közösségi oldalán tette közzé, hogy Sas Zoltánnal, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának ellenzéki elnökével tárgyalt. A Magyar Péter közösségi oldalán megosztott kép tanúsága szerint egy kanapén ülve tette ezt, amely nem is akármilyen bútordarab – hívta fel a figyelmet a Mandiner.

Forrás: Facebook/Magyar Péter

A Mandiner informátorai szerint ugyanis Sas Zoltán és Magyar Péter Erőss Pál – aki Magyar Péter nagyapja – kanapéján ült, azon, amelyen a híres jogi szakértő utolsó interjúit forgathatta.

Nemcsak a kanapé, de a Magyar Péter által használt „Ne féljetek” szlogen is Erőss Pálhoz köthető (noha Magyar Péter újabban mintha már inkább a „nem félünk” szlogenre váltott volna). A Nemzeti Jogvédő Szolgálat honlapja szerint a Ne féljetek Alapítványt ugyanis 2007-ben (vagy 2006-ban) hozták létre, amelynek kuratóriumi tagja volt Erőss Pál és ügyvédjelöltként maga Magyar Péter is – írják. Hozzátették: eredetileg egyébként Szent II. János Pál pápától származik a buzdítás.

Hogyan utalhat mindez arra, hogy Magyar Péter politikai babérokra tör?

Ha követjük a Magyar Péter által a közösségi médiában hagyott nyomokat, a következő események történtek a Mandiner cikkéig:

  • Gulyás Gergely szerint Magyar Péter megfenyegette, hogy ha megszűnnek bizonyos kormányzati megbízásai, lépéseket fog tenni.
  • Magyar Péter nekirontott a kormánynak a Partizánnak adott interjúban, majd azt követően a közösségi médiában rendszeresen, többször is említette a „Ne féljetek” szlogent.
  • Kiderült, hogy Magyar Péter jobboldali körökben mindig is hiú szépfiúnak számított, akit Varga Judit volt igazságügyi miniszter férjeként, valamint a néhai Erőss Pál magyar ügyvéd, bíró, népszerű televíziós személyiség unokájaként azonosítottak.

Ráadásul a fentieken túl a Mandiner informátorai szerint az ellenzéki körökben az a hír járja, hogy

Magyar Péter valamelyik ellenzéki párt EP-listáján indulna. A Mandiner rejtélyes forrásai Magyar Pétert a jobbikos Szabó Gáborral is szóba hozták mint lehetséges politikai szövetségest.

Kérdéses azonban, mi lesz a sorsa Magyar Péternek az ellenzéki oldalon, többen gyanúsan figyelik az exférj politikai mozgásait. Egy informátor úgy fogalmazott, hogy „az ellenzéki oldalon a jobboldal elárulását szeretik, de az árulót nem” – írják. Hozzátették: A Jobbiknak már van elfogadott EP-listája, amelyet Róna Péter vezet, második helyen pedig Gyöngyösi Márton, a párt elnöke szerepel.

A Mandiner információit erősíti Magyar Péter egyik legújabb posztja is, amiben arról ír: „Nem a rombolás a célom, hanem valami újnak a felépítése. Nyilván ez egyedül nem lehetséges, de szerencsére érezhetően tömegek gondolják azt, hogy a jövőt most írjuk és hogy a jövő valóban elkezdődött.”

Borítókép: Sas Zoltán és Magyar Péter (Forrás: Facebook/Magyar Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.