Márki-Zay pártja belerongyolt Gyurcsányékba, nem mennek el a tüntetésre

A párt nem vesz részt a tüntetésen, de támogatja a közvetlen köztársasági elnökválasztást.

2024. 02. 22. 19:11
MÁRKI-ZAY Péter
Budapest, 2022. március 15. Márki-Zay Péter, hat ellenzéki párt közös miniszterelnök-jelöltje az Egységben Magyarországért nagygyûlésén Budapesten, a Mûegyetem rakparton 2022. március 15-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Márki-Zay Péter pártja, a Mindenki Magyarországa Néppárt nem vesz részt az ellenzéki pártok által szervezett hétvégi tüntetésen – közölték közösségi oldalukon. A párt ennek ellenére támogatja a közvetlen köztársasági elnökválasztást, de a demonstráció szerintük inkább figyelemelterelés a lemondott köztársasági elnök, Novák Katalin kegyelmi ügyéről.

Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Koalíció (DK) tüntetni hívta az embereket most vasárnapra, hogy a közvetlen államfőválasztást kiköveteljék a kormánytól. A párt bár egyetért a törekvéssel, 

nem szeretnének asszisztálni az „ellenzéki figyelemeltereléshez”

– hangsúlyozták a posztban. 

Amíg nem derül fény – a kegyelmi ügy – minden részletére, addig minden más ügy, akció csak Orbán Viktor és a Fidesz érdekeit szolgálja.

– állítja Márki-Zay Péter pártja.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.