Mi Hazánk: Nem ráégett, hanem rásült Karácsony Gergelyre a hídpénzbotrány + videó

A Momentum és a Párbeszéd hallgat a Lánchíd botrányos felújításának ügyében, viszont a Jobbik után már Karácsony Gergely korábbi szövetségese, az LMP is kivizsgáltatná a beruházást.

2024. 02. 05. 16:33
KARÁCSONY Gergely; BOLLA Tibor; TÜTTÕ Kata
Budapest, 2022. május 14. Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója, Tüttõ Kata városüzemeltetésért felelõs fõpolgármester-helyettes és Karácsony Gergely fõpolgármester (b-j) az M3-as metróvonal újabb szakaszának átadóünnepségén egy metrókocsiban a felújított Kálvin téri állomáson 2022. május 14-én. Átadták a budapesti M3 metróvonal központi szakaszán a felújított Kálvin tér, Corvin-negyed és Semmelweis Klinikák állomásokat, így ennek a napnak a délutánjától Kõbánya-Kispesttõl már a Kálvin térig jár a metró a déli szakaszon. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Momentum és a Párbeszéd is agyonhallgatja Karácsony Gergely botrányos beruházását.

A főpolgármester korábban lesöpörte elődje Tarlós István közbeszerzését az asztalról, helyette ötmilliárddal drágábban és csökkentett műszaki tartalommal újíttatta fel a Lánchidat. A új kiírásban ráadásul felére csökkentették a kötbért és hatvanszorosára emelték a kivitelezőnek járó előleget. Később kiderült az is, hogy a beruházást végző A-Híd Zrt.-től 1,4 milliárd forint érkezhetett a számlagyáros Vigh Mórhoz.

Karácsony Gergely párttársa a Magyar Nemzet kérdésére sem megnyugtató, sem lényegi választ nem adott a beruházással kapcsolatban. Tordai Bence szerint nem a főpolgármesternek kell választ adni arra, miért került ötmilliárd forinttal többe a beruházás. A momentumos Tóth Endrétől pedig még ennyi választ sem kaptunk.

Karácsony Gergely korábbi legnagyobb szövetségese, az LMP viszont nekiment a főpolgármesternek. Már Kanász-Nagy Máté frakcióvezető-helyettes is úgy nyilatkozott, hogy a városházán történő gyanús pénzmozgások miatt ki kell vizsgálni az ügyet. A párt a Jobbik után szintén vizsgálóbizottság felállítását követeli.

 

A Mi Hazánk Mozgalom szerint pedig nemhogy ráégett, hanem egyenesen rásült Karácsony Gergelyre a hídpénzbotrány. 

Szabadi István, a párt országgyűlési képviselője a Magyar Nemzetnek azt mondta, azzal a botránnyal, ami a Lánchíd felújítását övezi, Karácsony Gergely tökéletesen megmutatta, hogy hogy lehet kiszivattyúzni a közpénzt az önkormányzatból.

 

Borítókép: Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes és Karácsony Gergely főpolgármester az M3-as metróvonal újabb szakaszának átadóünnepségén egy metrókocsiban a felújított Kálvin téri állomáson 2022. május 14-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.