Putyinozással reagált az ÁSZ-bírságra Gyöngyösi Márton

A Jobbik elnöke szerint a kormány riválisként tekint rájuk.

2024. 02. 20. 12:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A putyini rendszert egyre nyilvánvalóbban mintának tekintő Orbán-rezsim nagyon megrogyhatott az elmúlt hetekben kirobbant kegyelmi botrányban Rogánék mérései alapján is, ha bosszúból szinte azonnali válaszlépésként bevetették az ellenzéki pártok ellen a kelet-európai novicsokot, az ÁSZ-büntetést – fogalmazott közösségi oldalán Gyöngyösi Márton.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, az ÁSZ kedd reggel tette közzé részjelentését a 2022-es országgyűlési választások kampányának pénzügyi hátteréről, amely kapcsán ismert: 

a baloldali pártok és civil szervezetek mintegy négymilliárd forintnyi külföldi forrást használtak fel.

Az ÁSZ a jelentésben azt is megállapította, hogy a DK, a Jobbik, a Momentum, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd 

a választási kampányban a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét figyelmen kívül hagyta, a törvényi előírásokat megkerülte a közös kampányuk finanszírozása, a kampányköltések mértékének korlátozása és a kampányelszámolás tekintetében.

 A Jobbik elnöke szerint az ÁSZ-bírság egy bosszúbüntetés, amelynek semmi más célja nincs, mint az, hogy ellehetetlenítsék a riválisok indulását a közelgő választásokon. 

A politikus szerint ezzel elsősorban az ellenzéki pártok, így a Jobbik – Konzervatívok idei EP-választáson történő indulását szeretnék megnehezíteni, illetve minimálisra akarják csökkenteni az önkormányzati választásokon az esélyeiket. – Azt tudjuk erre írni, hogy a mi politikai közösségünket nem lehet ilyen Rákosit idéző, gusztustalan és gyalázatos módszerekkel elrettenteni – reagált, majd egy üzenetet is küldött a Fidesznek: „Azt hiszik, hogy eltemethetnek minket. Nem tudják, hogy magok vagyunk.”

Borítókép: Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.