idezojelek

Éretlenségi bizonyítvány

Ember legyen a talpán, aki teljesen kiismeri magát a baloldali ellenzéki törvénysértés dzsungelében, amellyel minden létező szabályt áthágtak a 2022-es választás kampányában.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined

Ember legyen a talpán, aki teljesen kiismeri magát a baloldali ellenzéki törvénysértés dzsungelében, amellyel minden létező szabályt áthágtak a 2022-es választás kampányában. Mindezt a tanulságot annak a részjelentésnek a kapcsán szűrhetjük le, amit az Állami Számvevőszék tett közzé a napokban, s amelynek részeként súlyos, 261 millió forintos bírságot szabott ki tiltott kampányfinanszírozás elfogadása miatt a baloldali pártokra. Mi lesz, ha az egész tiltott külföldi kampányfinanszírozási botrány minden zegére-zugára fény derül? Pél­dául az amerikai baloldal, legfőként Soros György adományai révén ideöntött, a Korányi Dávid-féle Action for Democracy közreműködésével postázott négymilliárd forintnyi dollár összes sötét útvonalára. 

Reményre jogosít fel bennünket, hogy a NAV is vizsgálja a folytatólagosan elkövetett jogkerülést, így a feketekassza részletei felől sem marad a magyar közvélemény sokáig sötétségben. Talán a szintén mindig félhomályban maradni szerető Bajnai Gordon bukott miniszterelnök és az általa irányított DatAdat bicskanyitogató manipulációinak minden ágát-bogát is felfejtik. Ki ne hagyjuk természetesen Márki-Zay Péter szintén bukott miniszterelnök-jelöltet és a nevével egyre rozsdásabban fémjelzett Mindenki Magyarországért Mozgalmat, amelynek a dollárhegyekből 1,8 milliárdocskát porcióztak ki a külföldi globálbaloldali istenségek. Ebből nyújtott az MMM nem pia­ci áron a baloldali pártoknak: a DK-nak, a Jobbiknak, a Momentumnak, az MSZP-nek és a Párbeszédnek 261 millió forint értékben tiltott módon szolgáltatásokat, amelynek következményeként egyenként 43,5 millió forintot vissza kell most fizetniük.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha valaki nem tudja követni a Megy a dollár vándorútra nevű mozgalmár társasjáték újabb és újabb állomásait, ne csodálkozzon. A kommunista emlőkön nevelkedett baloldal régi bevett módszere, hogy igyekszik annyira túlbonyolítani saját szürkezónás ügyeit, amennyire csak bírja. Állandóan túllőnek azonban a célon, és belegabalyodnak a maguk által font szövevénybe. Úgy járnak, mint a szovjet látványtudós, Micsurin, akiknek az okozta a vesztét a vicc szerint, hogy keresztezte a lábait.

Kétségtelenül van ugyanis az internacionalista oldal ügykezelésé­ben valami önveszélyesen infantilis. Miközben őrjöngenek a tetemes bírság miatt, érződik: fel sem fogják, hogy léteznek szabályok, hatályos törvények, amelyeket nekik éppúgy be kell tartaniuk, mint minden más földi halandónak. Ezért dőlnek ki a szekrényeikből már nem is csontvázak, hanem komplett csonttemetők.

Az ÁSZ jelentése tehát – igazodva a baloldal retardált hozzáállásához – felfogható egyfajta iskolai bizonyítványként is, amit a mindent tagadó dackorszakszakát élő, toporzékoló gyermekeknek osztanak ki. Legyünk őszinték: milyen éretlenségi bizonyítványt állítanak ki magukról azok, akik képesek adatbázis-építésre, sms-ekre, online hirdetésekre elkölteni 860 millió forintot úgy, hogy annak semmi látható foganatja nincs?

Aztán 53 ezer matricára is eltapsoltak félmillió forintot, banálisabbnál banálisabb szlogenekkel. De nem sajnálták a pénzt műanyag golyóstollakra, tűzköves öngyújtókra, hűtő- és autómágnesekre, tapsrudakra, széldzseki-emblémázásra sem.

Így néz ki egy baloldali kampány ma Magyarországon. Ne csodálkozzon senki, ha csúfos vereséget szenvedtek. De sebaj, a hírek szerint megint jönnek, kopogtatnak a guruló pénzesbőröndökkel Amerikából. Ha ilyen hatásfokkal, csak rajta! Lehet repetázni – a fiaskóban.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.