Rendkívüli parlamenti ülést hívott össze hétfőre Kövér László

Az ellenzék kezdeményezésére.

Forrás: Mandiner2024. 02. 01. 18:12
MARTONYI János
Budapest, 2023. december 12. Martonyi János volt külügyminiszter beszédet mond a néhai miniszterelnök, Antall József halálának 30. évfordulója alkalmából rendezett emlékkonferencián az Országház Fõrendházi termében 2023. december 12-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Február első hétfőjére rendkívüli ülést hívott össze Kövér László, az Országgyűlés elnöke – írja a Mandiner.

A napirenden szereplő témák között helyet kapott a svéd NATO-csatlakozás, az életvégi döntések és az akkugyárak ellenőrzése is.

Kövér László a törvény alapján azután hívta össze az ülést, hogy a képviselők ötöde kezdeményezte írásban, ennek megtartására azonban nincs ráhatása. A kétharmados többség miatt ugyanis határozatképtelen az ülés, ha a kormánypárti képviselők nem vesznek részt rajta.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.