Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Csapatban futni élvezet +videó

A miniszter szerint a sport kifejezi az összetartozást és a barátságot.

2024. 02. 16. 16:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A sport kifejezi az összetartozást és a barátságot – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Nemzetközi Katonai Sporttanács (CISM) megalakulásának évfordulója alkalmából a BHSE sporttelepén tartott emlékfutáson pénteken.

Az 1948. február 18-án öt ország – Belgium, Dánia, Franciaország, Luxemburg, Hollandia – által alapított CISM küldetése a béke, a nemzetközi összefogás, a sport és az egészséges életmód népszerűsítése, a sportbarátság erősítése. 

Barátság a sporton keresztül!

– idézte Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Sporttanács mottóját.

A tárcavezető szerint ezért hozták létre ezt a nemzetközi szervezetet 1948-ban, és Magyarországon is gyökeret vert ez a gondolat. – Hiszen mi alkalmasabb arra, hogy katonák kifejezzék barátságukat, összetartozásukat, mint az, hogy együtt sportolunk? – fogalmazott a honvédelmi miniszter. Hozzáfűzte: büszke rá, hogy a budapesti helyőrségből sokan összejöttek „egy tulajdonképpen nem is olyan hideg reggelen”, hogy együtt fussanak.

A CISM-tagországok katonái, katonai szervezeteknél dolgozó közalkalmazottjai, honvédelmi sportegyesületeinek tagjai 2006 óta közös futással ünneplik a sporttanács létrehozásának évfordulóját. 

A Magyar Honvédség a futáshoz először 2015-ben csatlakozott, ezúttal az állomány tagjai kötelékben 3200 métert futottak. 

A távot Szalay-Bobrovniczky Kristóf mellett teljesítette Kutnyánszky Zsolt védelempolitikáért, haderőfejlesztésért és védelmi iparért felelős államtitkár, Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, Antal László dandártábornok, a Honvéd Vezérkar kiképzési csoportfőnökségének csoportfőnöke, Gergely István olimpiai bajnok vízilabdázó, a Budapesti Honvéd Sportegyesület ügyvezető elnöke, valamint Imre Géza olimpiai ezüstérmes párbajtőröző, a BHSE sportigazgatója.

Borítókép: Szalay-Bobrovniczky Kristóf az eseményen résztvevő politikusokkal, valamint a fővárosi helyőrséggel (Forrás: Honvédelmi Minisztérium)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.