Tasnádi Péter tanácsokat adott Gyárfás Tamásnak, hogyan élheti túl a fegyházat

Jócskán vannak tapasztalatai róla, hogy lehet átvészelni a hosszú büntetést.

2024. 02. 08. 16:19
Gyárfás
Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hasznos tippeket kapott az előtte álló fegyházévekre Gyárfás Tamás. A magyar keresztapaként elhíresült Tasnádi Péter adta a tanácsokat, aki saját tapasztalatai alapján feltehetőleg hiteles információkkal tud szolgálni.

Mint arról a Magyar Nemzet már beszámolt, bűnsegédként elkövetett emberölés miatt hét év fegyházbüntetésre ítélte Gyárfás Tamást a Fenyő-gyilkosság ügyében az első fokon eljáró Fővárosi Törvényszék.

Az üzletembert azért vádolták meg, mert ő adta ki az utasítást Fenyő János megölésére. Az ügyben tanúként hallgatták ki Tasnádi Pétert is. Azt állította, hogy egykor húszmillió forintot kapott Gyárfás Tamástól, hogy ölje meg Fenyő Jánost.

Van egy tanácsom Gyárfás Tamás számára: ha túl akarja élni, minél kevesebbet mozogjon a fegyház területén. Tanuljon, kösse le magát. Én is ezt csináltam. Összesen 13 és fél évet voltam rács mögött, ebből 10 évet egyszemélyes zárkában ültem

– nyilatkozta Tasnádi Péter az AcNews-nak.

Mint mondta, megjelennek majd a hiénák, akik rárepülnek a pénzére, mert tudják, hogy gazdag. Szavai szerint mivel Gyárfás végtelenül intelligens, kulturált ember, fel kell készülnie, hogy mindennek az ellenkezője fogadja, mint amihez hozzászokott. A kaja mennyisége, minősége tragédia, akár a tisztálkodási lehetőségei – sorolta. Tasnádi hangsúlyozta:

csak az fürödhet mindennap, aki dolgozik.

„Ha teheti, egyszemélyes zárkába kérje magát. Sportoljon, tanuljon, kösse le az idejét. Gyárfás a jövő hónapban 75 éves lesz. Ha a fentieket betartja, van esélye, hogy élve kijön a fegyházból” – tette hozzá.

Borítókép: Gyárfás Tamás (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.