Tovább bővíti a MÁV-csoport a vasút- és autóbusz-állomások szolgáltatásait

Újabb 19 helyszínen vált egyszerűbbé a csomagok átvétele és feladása a közösségi közlekedést választók számára.

2024. 02. 11. 11:41
Budapest, 2023. március 23. A MÁV Start Zrt. elektromotor-meghajtású Stadler FLIRT típusú vonataiból vár két szerelvény a menetrend szerinti indulásra a fõváros Keleti pályaudvarának csarnoképületében. Jobbra egy Intercity (IC) gyorsvonat. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A MÁV-csoport közleménye szerint mostantól a csomagot feladni szándékozó vagy csomag érkezését váró utasok, valamint a vonat-, HÉV-, illetve autóbusz-állomások közelében lakók nagy örömére már 21 vasútállomáson használhatók a GLS automatái.

A MÁV-VOLÁN-csoport 2022 végén kiírt, országos szintű, csomagautomaták telepítésére és üzemeltetésére vonatkozó pályázatán nyertes GLS Hungary terveiben hat autóbusz-állomás is szerepelt. A telepítési munkálatok befejeződtek, így a szolgáltató Dunaújváros, Gödöllő, Harkány, Monor, Pécs és Tata Volánbusz-állomásán is kihelyezte a berendezést.

A GLS a Győr-Moson-Sopron vármegyei hírportál szerint ezzel a megoldással szeretne kedvezni azoknak, akiknek nincs lehetőségük munkaidőben intézni a csomagküldést, illetve otthon várni a futárt, és a mindennapokban a közösségi közlekedést választják. Az új automatáknak köszönhetően munkába menet vagy hazafelé is számos helyszínen, könnyen megoldható a csomagfeladás, illetve -átvétel.

A MÁV-VOLÁN-csoport és a csomaglogisztikai szolgáltató együttműködésében a GLS összesen 37 forgalmas helyszínen 26 vasút-, 6 Volánbusz- és 5 HÉV-állomáson állít üzembe csomagautomatákat.

 

Borítókép: A MÁV Start Zrt. elektromotor-meghajtású Stadler FLIRT típusú vonataiból vár két szerelvény a menetrend szerinti indulásra 
(Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.