Újra feltűnt a börzsönyi vadmacska + videó

Néhány hétig fura hangokkal igyekszik felhívni magára a figyelmet.

2024. 02. 21. 13:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábban többször is bemutatott börzsönyi vadmacska ezúttal egy szerelmes „énekkel” lépett a kameracsapda által bemutatott porondra – közölte a Duna–Ipoly Nemzeti Park.

Februárban kezdődik a vadmacskák párzási időszaka, a „pacsmagolás”, ami idén egyfajta Valentin-napi vadmacska-szerenádba csapott át.

A március végéig tartó esemény alatt a kandúrok pár hetes udvarlásuk során zajos, rekedtes „énekkel” próbálják felhívni magukra a nőstények figyelmét.

A 63-66 napos vemhességi idő után a vadmacskák 3-4 kölyköt hoznak a világra.

A nemzeti park úgy fogalmazott: szurkolnak a Tölgyes Life projektterületén élő párnak, hogy idén is megfigyelhessék a vadmacskakölyköket. A videót mindenképpen hanggal érdemes megnézni.

Borítókép: A vadmacska a háborítatlan erdőket kedveli (Fotó: Pilisi Parkerdő Zrt.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.