Váratlan fordulat: alakul az MSZP–Jobbik-koalíció a fővárosban?

Öt éve a Jobbik kimaradt az összefogásból a fővárosban, viszont nem állított főpolgármester-jelöltet sem.

2024. 02. 07. 18:23
Kispesti városháza
Forrás: Kispest.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZP egyik utolsó budapesti erős embere, Gajda Péter, kispesti polgármester fogadta a XIX. kerületi városházán a Jobbik – Konzervatívok főpolgármester-jelöltjét. A találkozóról Brenner Koloman számolt be a Facebook-oldalán, bejegyzésében azt írta: Lázár Tamás helyi elnökkel a kispesti városházán jártak kerületi ügyekről tárgyalni.

Brenner Koloman állítása szerint a Gajda Péter MSZP-s polgármesterrel folytatott tanácskozáson egyeztettek az előttük álló időszak feladatairól, amelyek közül a közbiztonság volt a fő téma.

„Köszönöm Lázár Tamásnak és Gajda Péternek a tartalmas és előremutató beszélgetést!” – zárta a bejegyzést Brenner Koloman, ami előrevetíti, hogy adott esetben a négy hónap múlva esedékes önkormányzati választáson akár a Jobbik is támogathatja majd Gajda Pétert a XIX. kerületben. 

Emlékezetes, a 2019-es önkormányzati választásokon a Jobbik még kimaradt az összefogásból, Gajda ellen ugyan nem indítottak jelöltet, de pártlogójuk sem szerepelt a hivatalban lévő polgármester neve mellett a szavazólapon. Az egyéni választókerületben pedig saját jelölteket indított a Jobbik Kispesten, mások mellett a most Brennerrel fotózkodó Lázár Tamást is. 

A közvélemény kutatások tükrében abszolút érthető, hogy mi sodorhatta egymás mellé a két zsugorodó pártot: erősen kérdéses mind a Jobbik, mind az MSZP esetében, hogy önállóan bármire lenne-e esélyük, vagy, hogy az EP-választáson megütik-e az ötszázalékos küszöböt. Tehát a két törpepárt egymásra találása önkormányzati szinten sem meglepő, mindkét párt törekszik arra, hogy lassítsa eljelentéktelenedését a fővárosban is.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Kispest.hu)

 

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.