A Szikra Mozgalom is jelöltet indít Zuglóban

Jámbor András szélsőbaloldali szervezete is megméreti magát Zuglóban az önkormányzati választásokon Sudár Orsolya személyében. A polgármesterjelölt úgy véli, hogy már csak „rajtuk múlik a változás”, azonban a támogatók adatainak tárolásáról már más az álláspontjuk: azokat továbbra is az amerikai székhelyű Action Networkhöz küldik, nem törődve a biztonsági kockázatokkal.

Forrás: MTI2024. 03. 04. 14:11
JÁMBOR András Imre
Budapest, 2022. november 23. Jámbor András Imre, a Párbeszéd képviselõje kétperces felszólalása az Egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. november 23-án. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szikra Mozgalom Sudár Orsolyát indítja polgármesterjelöltként a zuglói előválasztáson – jelentette be a mozgalom országgyűlési képviselője, Jámbor András. Sudár szerint az önkormányzat elkényelmesedett, Zugló erős ellenzéki bástya, de ez csak akkor maradhat így, „ha foglalkozunk azokkal, akik az erőt adják: a zuglóiakkal.”

– A Szikra számára nagyon fontos a demokratikus részvétel, és elkötelezettek vagyunk az előválasztást illetően is. Van egy jó hírem a zuglóiaknak: Zuglóban biztosan lesz előválasztás! – ecsetelte Jámbor András. Hozzátette: reméli, hogy a momentumos Rózsa András és a szocialisa Horváth Csaba is megméreti magát.

Bele kell állni azokba a helyzetekbe, amikor úgy érezzük, hogy rajtunk múlik a változás

– indokolta indulását Sudár Orsolya.

Mint mondta, azért indul polgármesterként, hogy, mini-Dubaj helyett élhető parkváros legyen Rákosrendezőn, hogy újra hatékonyan működjön az önkormányzati lakhatási és a szociális ellátórendszer a kerületben, hogy olyanok képviseljék Zuglót, akik a közösségért dolgoznak.

Magyar adatok külföldre

A Szikra jelöltje támogatói aláírásokat is gyűjt, amelyben nem hagytak fel korábbi szokásukkal: az adatkezelési tájékoztatóból kiderül, a szélsőbaloldali jelölt külföldre küldi a támogatók személyes adatait: egyenesen a washingtoni székhelyű, gyakorlatilag a teljes baloldal által gyűjtött adatokat kezelő Action Networkhöz. 

A tény, hogy Jámborék külföldi céggel végeztetnek adatkezelési, adatfeldolgozási tevékenységet, különösen jelentős kockázatot hordozhat.

 

Egyre csak fogy a levegő a baloldalon Zuglóban

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, nem lesz ellenzéki összefogás Zuglóban. A Momentum már tavaly bejelentette, hogy saját jelöltet indít Rózsa András önkormányzati képviselő személyében és nem támogatja az MSZP-s Horváth Csaba újrázását. Azonban mindkét pártot gyengítik helyi szinten a botrányok. 

A szocialista polgármester nyakig benne van a zuglói korrupciós botrányban, a fizetős parkolási rendszerrel kapcsolatos visszaélések miatt indítottak nyomozást a hatóságok. A Momentumnak pedig belső harcok nehezítik meg a helyzetét: februárban jelentette be Kisné Szivcsovics Nikolett, a Momentum zuglói önkormányzati képviselője, hogy kilép pártjából és függetlenként folytatja. Elhibázott lépésnek tartja a Civil Zugló Egyesülettel létrejött választási szövetséget, amelynek vezetőjével, Várnai Lászlóval heves vitába bonyolódott.

Borítókép: Jámbor András (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.