Belógtak a szombathelyi iskolába és alsósokat zaklattak a fiatalok

A rendőrség nyomoz.

Forrás: Vaol2024. 03. 05. 16:39
Szombathely, 2019. november 29. Kilátás a szombathelyi óriáskerékbõl a Hunyadi János útra a szerkezet átadása napján, 2019. november 29-én. Az ötven méter magas óriáskerék harminc gondolájában 180 fõ foglalhat helyet. Fotó: MTI/Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alsós diákokat és tanáraikat fenyegette egy csapat fiatal Szombathelyen, egy kislányt el akartak vinni – adta hírül a Vaol

A portálnak az igazgató azt mondta, március 4-én a Rákóczi utcai épület udvarára engedély nélkül belépett három, feltételezhetően fiatalkorú, két lány és egy fiú. „Alsós osztályunknak testnevelésórája volt ekkor. Az órát tartó kolléganő azonnal intézkedett, a fiatalokat – akik a gyerekek labdáját, illetve gólyalábat vették el – felszólította a távozásra, amit trágár kifejezések és köpködés kíséretében vonakodva megtettek” – részletezte Kiss Gábor.

Az igazgató azonnal értesítette a rendőrséget, miközben a fiatalok átmentek a Gayer parkba, ahol 

testnevelésórán a futó gyerekeket inzultálták, köpködték, az egyiküket be is lökték a bokorba.

A tanárt, aki azonnal közbelépett, obszcén szavakkal illették, majd távoztak, de a történet itt még nem ért véget. A társaság a KRESZ-parkban is belekötött egy alsós osztályba és el akartak vinni egy kislányt is, mondván, hogy ők hozzátartozók, de az ott levő tanár ezt nem engedte, ezért őt botokkal dobálták, közben trágár kifejezésekkel illették. 

Másodszor is rendőrt hívtak, majd feljelentést tettek a rendőrségen ismeretlen tettesek ellen garázdaság gyanúja miatt – fűzte hozzá az igazgató.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Varga György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.