Eltussolta volna az óvodásokat megalázó intézményvezető ügyét Baranyi Krisztina

A ferencvárosi önkormányzat továbbra is azt állította, hogy nem történt ilyen eset.

2024. 03. 18. 11:59
gyerek, síró gyerek, pedofil, pedofília Fotó: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Megdöbbentő, hogy ilyen előfordulhat Ferencvárosban, erre az előző ciklusokban nem volt példa. Megkérdőjelezhető ezek után, hogy Baranyi Krisztina a városvezetés részéről mennyire figyel a kerületre és a kerületiekre – mondta Gyurákovics Andrea. A politikus lapunknak úgy fogalmazott, az lenne a normális, ha mindenkinek szívügye lenne a gyermekek megfelelő minőségű nevelése, oktatása. 

Ferencváros fideszes polgármesterjelöltje lapunknak elmondta, a helyi Fidesz-frakció is kért az ügyben információkat a kerület jegyzőjétől, azonban érdemi választ nem kaptak az ügyben. A jegyző ugyanis továbbra is azt állítja, hogy a korábbi vizsgálat eredménye szerint nem történt gyermekekkel szembeni verbális és lelki bántalmazás az óvodákban. 

A polgármester az elmúlt négy és fél évben a saját politikai karrierjét építette, aminek mindent alárendelt. Ha valahol szakmai munkának kellene folynia, akkor ott is politikai nyomásgyakorlással próbálja elérni a céljait. Erre nagyon jó példa az előző főépítésznek a lemondása, aki a levelében, amit a képviselőkhöz eljuttatott, leírta, hogy ő nem hajlandó olyan közegben dolgozni, ahol a szakmai munkát felülírja a politikai nyomásgyakorlás

– emelte ki Gyurákovics Andrea, majd hozzátette, Ferencvárosban diktatórikus, egyszemélyi vezetés van, a kerületben a demokráciának még a nyomai sincsenek meg.

Forrás: Gyurákovics Andrea Facebook oldala

Amint arról már korábban a Metropol beszámolt, katasztrofális a helyzet egy ferencvárosi speciális nevelést igénylő (SNI) gyerekeket is ellátó óvodában, a szülők régóta panaszkodnak, az óvodavezető és néhány pedagógus minősíthetetlen hangnemben szól hozzájuk és megalázóan bánik a gyerekekkel. 

A Metropol információi szerint előfordult, hogy „más óvoda szemetének” nevezte az óvodavezető az SNI-s csemetét, amikor elutasította annak felvételét. Amint a szülő panasszal élt, az óvoda letagadott mindent.

Mint ismert, a sajátos nevelési igényű gyerekek különleges bánásmódot igényelnek. Lehetnek mozgásszervi, látási, hallási, értelmi és beszéd- vagy halmozottan fogyatékos, autizmus spektrum- vagy egyéb pszichés fejlődési zavarral küzdők.

A Metropol szerint az érintettek többször tettek már panaszt a Baranyi Krisztina által vezetett ferencvárosi önkormányzatnál és annak cégénél, a Ferencvárosi Szociális és Gyerekjóléti Intézménynél (Feszgyi), mégsem történt semmi, a gyerekek lelki és verbális bántalmazása töretlenül a mindennapok része. 

A Metropol szerint annak ellenére nem vizsgálta ki az önkormányzat a szülőket és egyes óvodapedagógusokat, szociális munkásokat is zavaró ügyet, hogy azok többszöri panasszal éltek a kerület vezetésénél. Jancsó Andrea korábbi momentumos képviselő, illetve főtanácsnok többször is megpróbált elindítani egy vizsgálatot az ügyben, de nem járt sikerrel.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.