Így néz ki Karácsony ígérete a valóságban

Szentkirályi Alexandra bemutatta a Városháza parkot.

Forrás: Facebook2024. 03. 23. 16:59
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Városháza park tökéletes szimbóluma annak, ahogyan Karácsony Gergely bánik Budapesttel: be nem tartott ígéretek és kamuk százai – írta Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje a közösségi oldalán.

– A főpolgármester egy szép, zöld szemléletformáló és kellemes parkot ígért. A park ma se nem szép, se nem zöld, és még csak nem is kellemes. Sokkal inkább csúnya, szürke és piszkos.

Az évekkel ezelőtti tervek szerint ez lesz „Budapest új főtere”, ami az „egyik legszerethetőbb és legpestibb dolog”. Ehhez képest egy elhanyagolt, koszos és sivár parkoló lett belőle

– emlékeztetett Szentkirályi Alexandra.

Rámutatott: ez a szürke placc Gyurcsány bandájának, a főváros baloldali panoptikumának biztosan tetszik, hiszen a környék jelenleg maga a szocialista romantika: beton, kordonok, murva és néhány ládákba rakott növény. – Karácsonyék szerint szép és zöld, szerintem inkább elkeserítő és kétségbeejtő. Változást Budapesten! – olvasható a bejegyzésben, melyben képen is összevethető a karácsonyi ígéret és a valós helyzet.

 

Be nem tartott ígéretek

Ahogy a Magyar Nemzet megírta, a Városháza környékén tapasztalható állapotok főleg annak tükrében botrányosak, amit Karácsony Gergely a 2019-es választási programjában ígért meg. A baloldali politikus 2019-ben főpolgármester-jelöltként még azt ígérte:

Visszaadjuk a budapestieknek a Városháza előtt most parkolóként elkerített területet, amely Budapest ideális főtere lehetne. A téren parkosított agorát alakítunk ki, amely az aktív közéleti részvétel, a nyílt társadalmi vita helyszíne lesz.

A baloldali politikus hivatalba lépése után egy évvel már árnyalta korábbi ígéretét. Akkor azt hangoztatta, hogy az említett fejlesztést több lépésben valósítják meg. A Magyar Nemzet érdeklődésére 2021 tavaszán a hivatal azt közölte: a beruházás tervezését már 2019-ben elkezdték, de a hivatali, jelenleg zárt parkoló állandó megnyitását nem teszi lehetővé a Városháza homlokzatának balesetveszélyes állapota. Rámutattak, hogy a közpark kialakításának a homlokzat felújításával kell kezdődnie.

Borítókép: Városháza park: a látványterv és a valóság (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.