Illegális streaming szolgáltatót hozott létre három férfi, négyszázmillió forintos kárt okoztak

A vádlottak több mint háromezer felhasználónak nonstop elérhető, online tévészolgáltatást kínálták, több mint száz magyar nyelvű csatornával.

Forrás: MTI2024. 03. 04. 10:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emeltek három férfi ellen, akik 2015 júniusa és 2020 júniusa között televíziós szolgáltatók szervereire rácsatlakozva saját weboldalukon létrehoztak egy illegális streaming szolgáltatást – közölte a Zala Vármegyei Főügyészség.

Ezzel 21 televíziós csatorna szerzői jogait sértették meg közel négyszázmillió forintos anyagi kárt okozva.

Az elsőrendű nagykanizsai vádlott és budapesti bűntársa egy weboldalt hozott létre, majd a másodrendű vádlott fővárosi lakásában kialakított technikai háttérrel 21 televíziós csatorna jogtulajdonosainak engedélye nélkül végzett műsorszórást. A szolgáltatást a felhasználók a weboldalon történő regisztrációval tudták igénybe venni, előfizetési díj kifizetésével.

A vádlottak több mint háromezer felhasználó részére nonstop elérhető, online tévészolgáltatást kínáltak, 112 magyar nyelvű csatornával.

Az alapcsomag díja kétezer forint volt havonta, az extra csomagért ötezer forintot kellett utalni a regisztrált felhasználóknak a harmadrendű vádlott számlájára.

Az ügyészség szerint a bűnbanda tagjai az illegális műsorszórásból befolyó bevételen osztoztak. Huszonegy tévécsatornának mint a szerzői jogok tulajdonosainak közel négyszázmillió forint vagyoni hátrányt okoztak.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség a vádlottakkal szemben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértésének bűntette, valamint pénzmosás bűntette miatt emelt vádat.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.