A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Kigyulladt a visegrádi Silvanus Hotel, már az utómunkálatokat végzik a tűzoltók + videó

Óriási a füst, hatalmas lángokkal ég az épület. Jelenleg kétszáz-háromszáz négyzetméteres részt érint a tűz, a szállodában kétszáz vendég tartózkodott.

2024. 03. 09. 11:26
LAB_0891
kigyulladt a Silvanus Hotel Visegrádon Fotó: Ladóczki Balázs
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett a visegrádi Silvanus Hotel negyedik szintje a Feketehegy utcában. Utómunkálatokat végeznek a tűzoltók, miután eloltották a szombat délelőtt keletkezett tüzet közölte a katasztrófavédelem szombat délután a honlapján. A szálloda vezetésének tájékoztatása szerint a tűzben senki sem sérült meg – írja a katasztrófavédelem.

Vitályos Eszter miniszterhelyettes közösségi oldalra feltöltött egy bejegyzést a tűzesetről. Több kép is terjeng a közösségi médiában a borzalmas tűzesetről, amelyeken látható, az épület teteje hatalmas lángokkal ég, óriási a füst. 

A vendégek elhagyták a hotelt. Az internetre feltöltött videók tanúsága szerint tűzoltóautók mellett mentőhelikopter is érkezett a helyszínre. 

Rendőrök irányították a forgalmat, zárták a hotelhez vezető utakat

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu-n tudatta, hogy a tűz miatt teljes szélességében és hosszában lezárták a hotelhez vezető Panoráma utat és a Simontornyai utat.
A lángok már a tetőszerkezetre is átcsaptak helyenként – mondta Csámpai Attila, hozzátéve: a tűzoltók a legmagasabb riasztási fokozatnak megfelelő erőkkel, több vízsugárral oltanak, és igyekeznek megakadályozni a tűz továbbterjedését.

Jelenleg kétszáz-háromszáz négyzetméteres részt érint a tűz, a szállodában kétszáz vendég tartózkodott – közölte.

Az oltásról készült videót ide kattintva tekintheti meg.

Csámpai Attila elmondta, a szállodában kétszáz vendég tartózkodott. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett szentendrei, esztergomi és fővárosi hivatásos, valamint szentendrei, szigetmonostori, visegrádi és leányfalui önkéntes tűzoltók vonultak ki a tűzesethez. Az egységek tizennégy vízsugárral oltották a lángokat. A munkálatokat fővárosi, váci, gödöllői és budaörsi vízszállítók is segítették.

Az Időkép nagymarosi webkameráján követhető a füstfelhő növekedése.

Az épületből mindenkit kimenekítettek

„A tűz keletkezéséről annyit tudtunk meg a szálloda lakóitól, hogy a tetőszerkezet kezdett el kigyulladni, és fönt, a tetőszerkezetnél indultak el a lángok, amik most már a negyedik emeleti szintet is érintik”jelentette a helyszínről Bakos Norbert. 

„Papucsban, köntösben, és éppen ahogy érték magukat az emberek, úgy kellett elhagyniuk a szállásokat. Őket egy meleg helyre viszik át” – tette hozzá az M1 híradójának tudósítója.

Az épületből mindenkit kimenekítettek, és egyelőre sérültet sem kellett ellátniuk a mentősöknek.

A HírTV A helyszínről kapcsolta Orosz Tímeát, aki többek között azt is elmondta, hogy azt még nem lehet pontosan tudni, hogy mi miatt keletkezett a hotelben a tűz. Csak az biztos, hogy a negyedik emelet kapott először lángra, ami átterjedt a tetőszerkezetre is.

Borítókép: Kigyulladt a visegrádi Hotel Silvanus (Fotó:Ladóczki Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.