Leállt a rendszer a határátkelőknél

Könnyített határellenőrzést vezettek be, aztán a technikai problémát is sikerült orvosolni.

2024. 03. 06. 11:18
CM20231006_Nyírábrány határátkelőhely_HAON (3)
20231006 Nyírábrány-Érmihályfalva A szükséges feltételek meglétével október 1-től a 3,5 tonna össztömeghatárig megnyílt a Nyírábrány–Érmihályfalva határátkelő. A magyar–román határ forgalmáról, tapasztalatairól a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányságot kérdeztük. Fotó: Czinege Melinda CZM Hajdú-Bihari Napló Fotó: Czinege Melinda
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Informatikai rendszerprobléma miatt leállt a határátkelőknél a forgalom, a rendőrség tájékoztatása szerint a probléma 7 óra 55 perctől jelentkezett, azóta is dolgoznak rajta a szakemberek. Megjegyzik: mindent megtesznek, hogy a határátkelőhelyeken csökkenjen a várakozási idő.

A problémára reagálva a várakozási idő csökkentése érdekében

könnyített határellenőrzést vezettek be.

A külföldre utazóknak azt javasolják, hogy indulás előtt tájékozódjanak a határátkelőhelyek nyitvatartási idejéről és az aktuális várakozási időkről a rendőrségi honlap Határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével.

A rendőrség kora délután közölte, hogy megszűnt az informatikai probléma a határátkelőhelyeken.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Czinege Melinda)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.