Márki-Zay Péter szomorú lesz, ha Korányiék hazudtak, de Soroson nem lepődik meg

A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke azért nem járt rosszul, 1,8 milliárdot kapott.

2024. 03. 19. 9:21
Fotó: Fotó: Wikipédia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nincs ebben semmi, felőlem simán lehet emögött a Soros. Ez nem az én dolgom, hanem az Action for Democracyé (A4D) – jelentette ki Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) elnöke a Mandinernek, miután a lap arról kérdezte, mit szól ahhoz, hogy a baloldal kampányára külföldről érkezett milliárdok valójában Soros Györgytől származnak.

Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, a dollárbaloldalt támogató A4D vezetői nemrég elismerték, szó sem volt mikroadományokról, hiszen a pénz nagy része Soros Györgytől származott: a szervezet 2022-es pénzügyi beszámolójából kiderül, hogy a támogatás kilencven százalékát egyetlen magánszemély adta. Az elmúlt hetekben az A4D vezetői számos leleplező kijelentést tettek arra vonatkozóan, hogyan befolyásolják más országok belpolitikai folyamatait.

 

Márki-Zay Péter nem lepődik meg

Márki-Zay szerint ugyan a MagaBabe csatornán közölt felvételeken elhangzottak nem bizonyító erejűek, de nem meglepő, ha Soros György is az A4D-féle milliárdok adományozói között van. A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke úgy fogalmazott:

Egyébként abszolút nem lennék meglepve, ha a kinti (az amerikai adományokat összeadó) magyarok között Soros György is ott van.

Az MMM elnöke korábbi állítását – amely szerint az amerikai magyar civilek tömegeinek kis összegű adományaiból állt össze a mozgalmához befolyt mintegy 1,8 milliárd forint – most azzal magyarázta, hogy mindezt az A4D ügyvezetője, Korányi Dávid közléseire alapozta.

Márki-Zay arról is beszélt a lapnak, ha bebizonyosodik, hogy Korányi hazudott, azt szomorúan bár, de tudomásul fogja venni.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy amíg az A4D több ezer mikroadományozóról beszélt a kampányfinanszírozási botrány kirobbanásakor, Márki-Zay elmondása szerint egy mindössze hatszáz nevet és adományt felsoroló lista volt a legnagyobb donorlétszám, amelyet az A4D be tudott mutatni neki egy képernyőfotó formájában.

 

Mindenki jóllakott

Az MMM elnöke persze nem panaszkodhat, hiszen szép kis összeggel tudtak gazdálkodni: a nemzetbiztonsági kockázatok feltárására indult vizsgálat ugyanis rámutatott, hogy az A4D-n keresztül mintegy hárommilliárd forint érkezett Magyarországra, ami a baloldal választási kampányát segítette.

A pénzek szétosztásában fontos szerepe volt a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak, amelyhez 1,8 milliárd forintot utaltak.

Közel egymilliárd forint került a DK-közeli Ezalényeg.hu kiadójához, az Oraculum 2020. Kft.-hez, de jól járt a Bajnai Gordon-féle DatAdat-cégcsoport is, amely közel 150 millió forintban részesült.

Nem csak a baloldalhoz gurított jelentős pénzekkel igyekezett az A4D hazánk belpolitikai folyamatait alakítani, a nyilvánosságra hozott felvételek szerint a szervezet szerteágazó politikai lobbierővel rendelkezik az amerikai kormányzatnál és Brüsszelben is. Ezeket az összeköttetéseiket egyebek mellett a Magyarországgal szembeni nyomásgyakorlásra használták fel. Hazánk rossz színben történő feltüntetéséhez jól jött még néhány nemzetközi médium is, amit manipuláltak.

Borítókép: Korányi Dávid, az A4D elnöke (Fotó: Wikipédia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.