Megegyezett a DK, az MSZP és a Párbeszéd: közös listával indulnak

Úgy tudjuk, az alku érvényes 2026-ra is, már a miniszterelnök-jelölt is megvan.

2024. 03. 21. 9:19
KARÁCSONY Gergely; KUNHALMI Ágnes; NÉMETH Angéla; GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2019. október 12. Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, Németh Angéla újpalotai polgármesterjelölt és Kunhalmi Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő, választmány elnök (b-j) az ellenzék XV. kerületi kampányzáró rendezvényén 2019. október 12-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet információi szerint a DK, az MSZP és Párbeszéd megegyeztek, hogy Budapesten és az európai parlamenti választásokon is közös listán indulnak idén júniusban. A közös főpolgármester-jelöltjük Karácsony Gergely. 

Úgy tudjuk, hogy ez a megegyezés érvényes 2026-ra, az országgyűlési választásokra is.

Közös miniszterelnök-jelöltjük Dobrev Klára lesz, és nem tartanak előválasztásokat.

A HVG megkeresésére a pártok tagadták, hogy született volna ilyen megállapodás. – Nincs mit kommentálni, minthogy nincs ilyen megállapodás – nyilatkozta megkeresésükre a Párbeszéd sajtóosztálya.

Lapunk viszont úgy tudja, valójában már megszületett az alku, amit hamarosan nyilvánosságra is hoznak.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, Németh Angéla újpalotai polgármesterjelölt és Kunhalmi Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő, választmány elnök (b–j) az ellenzék XV. kerületi kampányzáró rendezvényén 2019. október 12-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.