Népszerű turisztikai célpont Magyarország, megugrott a vendégéjszakák száma

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő jelezte, hogy nem csak a magyarok nyaralnak szívesen belföldön, a külföldiek is szívesen látogatnak hozzánk.

2024. 03. 03. 10:19
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hazánk számos csodahellyel büszkélkedhet, ami csak arra vár, hogy meglátogassuk. Legyen szó gyönyörű tájainkról, természeti örökségeinkről, történelmi emlékeinkről, kastélyainkról, városainkról, mindenki érdeklődésének tartogat valamit ez a csodaország – fogalmazott Szentkirályi Alexandra a Facebook-oldalán megosztott bejegyzésben.

A kormányszóvivő jelezte, hogy a számok is azt mutatják, hogy népszerű turisztikai célpont Magyarország. Kiemelte, hogy az idén januárban regisztrált vendégéjszakák száma még a járványhelyzet előtti rekordév szintjét is meghaladja nyolc százalékkal! 

– Nem csak a magyarok nyaralnak szívesen belföldön, a külföldiek is szívesen látogatnak hozzánk: a januári vendégéjszakák 52 százaléka tartozott külföldi vendégekhez. Ezek a számok azért is nagyon biztatók, mert a gazdasági növekedés fontos eleme a turizmus megfelelő teljesítménye. Célunk változatlan, 2024 a gazdasági növekedés helyreállításának éve lesz!

– tette hozzá.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.