Saját magát buktatta le az Action for Democracy

A Korányi Dávid vezette szervezet a saját támogatóinak bevallotta, hogy együtt dolgoztak a hazai baloldali pártokkal a 2022-es választási kampányban.

2024. 03. 01. 9:53
Korányi Dávid (Forrás: Wikipédia)
Korányi Dávid (Forrás: Wikipédia) Forrás: wikipedia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Saját magát buktatta le Korányi Dávid és az Action for Democracy” – olvasható A kopaszt oszt Facebook-oldalon. Kiderült, hogy a Korányi Dávid által vezetett szervezet a támogatóinak küldött leveleiben azt írta, a baloldali pártoknak juttattak több milliárd forintnyi amerikai dollárt és együtt dolgoztak az ellenzékkel, hogy az eddigi legszorosabb eredményt érjék el, amióta Orbán Viktor kormányoz.

„A baloldal és sajtója tételesen végighazudták az elmúlt két évet”

– rögzítette a bejegyzés.

Megjegyzendő, hogy korábban az A4D azt a nyilatkozatot adta ki, hogy pártokat, pártpolitikai kampányokat soha nem támogattak, sem Magyarországon, sem Lengyelországban, sem másutt.

Arról pedig a minap lapunk is beszámolt, hogy az Action for Democracy adományozóinak – a legnagyobb Soros György volt – részletes elvárásaik voltak a szervezettől arról, hogy mire fordítsák a milliárdos összegeket.

Korányi Dávid ügyvezető az X-en minap megosztott videón elmondja, hogy alaposan előkészítették a különböző országokban végrehajtott beavatkozási akcióikat, amelyekre az adományoknak mintegy a négyötödét költötték. Így az A4D prominenseinek nemcsak az az állítása dőlt meg, hogy mikroadományokat gyűjtöttek, hanem az is, hogy semmilyen elvárást nem támasztottak velük szemben a donorok. Tehát szó sincs arról, hogy az A4D átlagemberek kis összegű adományait gyűjtötte volna, és az összekalapozott pénzt valamiféle homályos, nehezen megfogható, a kultúrát megújító kampányra fordították volna.

Borítókép: Korányi Dávid (Forrás: Wikipédia)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.