Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Szemétben úszik a Palotanegyed, Józsefvárosnak nincs gazdája

A város nemhogy tisztább lett a baloldali kerületvezetés alatt, sokkal inkább az ellenkezője, több ponton valódi koszfészkek alakultak ki a takarítás hiánya, a közterületek elhanyagolása és a „mindenkinek mindent szabad” szemlélet miatt – mondta el a Magyar Nemzetnek Vitályos Fanny a józsefvárosi Fidesz alelnöke. Sokakat felháborított, hogy a VIII. kerület elitnek számító negyede a nemzeti ünnepi alatti hosszú hétvégén is úszott a szemétben.

2024. 03. 21. 16:54
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szemmel látható és sajnos minden érzékszervvel tapasztalható, hogy Pikó András kampányban tett fogadkozásai hangzatos ígéretek voltak csupán. Ennek legérzékletesebb példája a közbiztonság és a köztisztaság alakulása az elmúlt években – mondta el Vitályos Fanny, a józsefvárosi Fidesz alelnöke. 

Vitályost lapunk a Palotanegyed állapotáról kérdezte, olvasói észrevételek szerint Józsefváros elitnegyedében egyre nagyobb a kosz, rendezetlen állapotok uralkodnak. Ezt a józsefvárosi Fidesz alelnöke megerősítette. 

Vitályos Fanny szerint a város nemhogy tisztább lett a baloldali kerületvezetés alatt, sokkal inkább az ellenkezője, több ponton valódi koszfészkek alakultak ki a takarítás hiánya, a közterületek elhanyagolása és a „mindenkinek mindent szabad” szemlélet miatt.

A Múzeumkert melletti Bródy Sándor utcai életkép Forrás: Facebook 

Mindennapos szemetelés az utcán

– A Palotanegyedből is gyakran kapom a panaszokat, amelyek szerint a járdák hetek-hónapok óta nem láttak vizet, takarító vagy takarítógép sehol, és az eldobált vagy illegálisan elhelyezett hulladék eltakarításáról sem gondoskodnak a városüzemeltetők, kivéve akkor, ha már többszöri bejelentés történt az ügyben. A nemzeti ünnep alkalmából sem sikerült takarítani, a Pollack Mihály térre és környékére pedig bőven ráférne az odafigyelés, bár ez megint közbiztonsági probléma is a tisztaság hiánya mellett – sorolta Vitályos Fanny. 

Hozzátette: 

azt tapasztalják, hogy ahogyan a legutóbbi választási kampány idején, úgy Pikó Andrásék most is látszatpolitizálással és kommunikációs trükkökkel próbálják megúszni a városvezetést.

– Az itt élők problémái egyáltalán nem hatják meg őket, Józsefvárosnak pedig nincs gazdája. Júniusban lesz lehetőségünk változtatni ezen, Józsefváros egészen biztosan jobbat érdemel náluk – fogalmazott Vitályos Fanny. 

Elterjedt az illegális szemetelés a Palotanegyedben is 

Az emberi ürülék sem ritka a VIII. kerület utcáin, most már nemcsak a körúton túli kerületrészeket szövi át a probléma, hanem a Palotanegyed korábban tisztán tartott utcáit is. Már a Pollack Mihály téren is megjelent az emberi ürülék, a Guttenberg téren pedig az illegális szemét.

A Pikó András vezette kerület a közterületi szemetelésről, a drogról és a hanyatló közbiztonságról lett újra híres. 

A VIII. kerületben a baloldali városvetés leépítette a polgárőrséget, a kerületőrséget és meggyengült a helyi közterület-felügyelet. 

Hegyekben áll a szemét a közterületen

A Blaha Lujza tér is a Palotanegyed része, az onnan induló köztisztasági és közbiztonsági problémák elterjedtek a teljes kerületrészben. Mint lapunk is beszámolt: a teret újra ellepték a hajléktalanok, a köztéri italozók és a szerhasználók. A térre telepített utcabútorok vonzzák az a kétes alakokat és a Karácsony Gergely főpolgármester mintaprojektjeként elhíresült közvécé csak rontott a tér helyzetén. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.