Józsefváros gazdátlanná vált

Az elmúlt időszak baloldali városvezetésének köszönhetően mostanra teljesen gazdátlanná váltak Józsefvárosban a kerület és a főváros által fenntartott közterületek. Szilágyi Demeter józsefvárosi fideszes önkormányzati képviselő lapunknak elmondta: eközben egyre több VIII. kerületi utca képéhez tartoznak hozzá újra a hajléktalanok és a kábítószer-használók.

2024. 02. 15. 6:25
PIKÓ András
Budapest, 2019. december 9. Pikó András, a VIII. kerület polgármestere a Transparency International Magyarország konferenciáján egy VI. kerületi étteremben 2019. december 9-én. MTI/Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs gazdája a józsefvárosi kerületeknek. Józsefvárosban lépten-nyomon, kábítószerfüggők által használt roncsautókba, egy-egy nagy kupac szemétbe, zöldhulladékba és illegális szemétlerakókba lehet botlani Szilágyi Demeter józsefvárosi fideszes önkormányzati képviselő szerint. A politikus lapunknak elmondta: az elmúlt években Józsefvárosnak nemcsak egyes negyedei, hanem a teljes kerület elkezdett lezülleni. 

Például a Losonci tér környékén a hajléktalanok, illetve a különböző kábítószer-használók berugdossák a társasházak kapuit, és a társasházon belül drogoznak. Korábban volt egy önkormányzati rendelet, amit még a jobboldali városvezetés hozott, amely ezt a helyzetet kezelte, azonban az új polgármester, Pikó András vezetésével eltörölték az említett rendelkezést

 – jelentette ki Szilágyi Demeter. Hozzátette: a balliberális városvezetés 2019 óta tartó tevékenységének köszönhetően a korábban komplex városrehabilitáción átesett területeken, többek között a Corvin-negyedben is rendkívül negatív folyamatok indultak meg. Ennek eredményeként mostanra a Corvin-negyedben már nem lehet leülni egy padra, a járókelőket pedig rendszeresen züllött alakok zaklatják.

Ha nincs rendfenntartás, ha az önkormányzat nem végzi a dolgát, akkor ezek a kétes elemek újra megjelennek ezeken a környékeken, és vígan élik majd a világukat, illetve szabadon vegzálják az arra járó embereket. Az a probléma, hogy volt ebben a városban egy komoly, átgondolt fejlesztés közterületek, társasházak, intézmények tekintetében, azonban ezeket a tervek a Pikó Andrásék fokozatosan leépítették, így viszont az egész kerület elindult vissza abba a „nyóckereskedésbe”, amiből korábban sikerült kirángatni

 – emelte ki az önkormányzati képviselő. Szerinte az a legnagyobb probléma, hogy már a közvélekedésben is egyre negatívabb a kép Józsefvárosról, köszönhetően a közösségi együttélés szabályait semmibe vevő, deviáns emberek tömkelegének és a baloldali városvezetés hanyagságának.

Szilágyi Demeter összegzésképpen elmondta, Józsefváros a kerület baloldali vezetésének és a támogató csoportoknak köszönhetően a hajléktalanok és a drogfogyasztók menedékévé vált. A környező városrészekből az elmúlt időszakban egyre több züllött, garázda egyén vándorolt a nyolcadik kerületbe, ahol utcáról utcára járva teszik pokollá a helyiek életét a szemeteléssel, a közterületen található műtárgyak beszennyezésével és tönkretételével. 

 

Borítókép: Pikó András, a VIII. kerület polgármestere a Transparency International Magyarország konferenciáján egy VI. kerületi étteremben 2019. december 9-én. (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.