Szigorít a kormány a gyermekvédelemben

Korábban már voltak szigorítások, de most továbbiakat vezetnek be minden gyermekvédelmi intézményben, akár állami, akár magán- vagy egyházi fenntartásban működnek, mert minden gyermek egyformán fontos – mondta Rétvári Bence. A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kiemelte: a gyermekvédelemre jutó forrásokat 2010 óta több mint háromszorosára, negyvenmilliárd forintról 127 milliárdra emelték.

2024. 03. 06. 10:53
null
20230302 budapest pedofiliarol szolo sajtotajekoztato retvari bence Novák Krisztina, az Integrált Jogvédelmi Szolgálat jogvédelmi biztosa havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Kötelező minden gyermekvédelmi intézmény vezetőjének és helyetteseinek a pszichológiai alkalmassági vizsgálat – mondta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a közszolgálati televízió műsorában. Az államtitkár kifejtette: korábban már voltak szigorítások, de most továbbiakat vezetnek be minden gyermekvédelmi intézményben, akár állami, akár magán- vagy egyházi fenntartásúak, mert minden gyermek egyformán fontos.

Az intézményvezetőket és helyetteseiket széles körű vizsgálatoknak vetik alá a következő két hónapban, részben az általános pszichés állapot, a függőségek – mint szerencsejáték, alkohol vagy drog, szexuális devianciák –, részben a vezetői képességek, a stressztűrő képesség szempontjából.

Ez a vizsgálat érinti a jelenlegi vezetőket és az ezután kinevezetteket egyaránt, és kétévente ismétlődik. 

 

Háromszoros forrás a gyermekvédelemre

Rétvári Bence emlékeztetett, hogy a gyermekvédelemre jutó forrásokat 2010 óta több mint háromszorosára, negyvenmilliárd forintról 127 milliárdra emelték, a szociális, jóléti kiadásokat pedig több mint négyszeresére, 325 milliárdról 1400 milliárdra. – A korábbi baloldali kormányok viszont még el is vettek ettől a területtől, csökkentették az ott dolgozók bérét a 13. havi fizetés elvételével – jegyezte meg. A politikus kiemelte:

a baloldal, amely most a leghangosabb, egyetlen gyermekvédelmi intézkedést sem támogatott, és erről nem is mond semmit.

Még ezt az ügyet sem tudja támogatni. Ezt teszi őket hiteltelenné – tette hozzá Rétvári Bence.

A Kossuth rádió reggeli műsorában az államtitkár hangsúlyozta: szigorításra van szükség a gyermekvédelemben, hogy az állam még jobban vigyázhasson azokra a gyerekekre, akiket a családjuk nem védhet meg. Már eddig is voltak eredmények, 2010 óta nyolcszor több pedofil került börtönbe, 81-ről 663-ra nőtt a számuk – mondta.

A pedofiloknak börtönben a helyük

– hangoztatta a kormánypárti politikus, jelezve, a baloldal nem támogatta az ezzel kapcsolatos szigorításokat, és bojkottálta az erre vonatkozó nemzeti konzultációt is. – Számukra a gyermekvédelem sem lényeges, csak az a fontos, hogy a kormányt támadják – értékelt Rétvári Bence.

 

Borítókép: Rétvári Bence (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.