Tömeges letartóztatás online csalások miatt

Számtalan mennyiségű SIM-kártyát és internetszolgáltatáshoz szükséges eszközt foglaltak le a rendőrök Szolnokon. Az elmúlt időszakban folyamatosan nőtt az online térben elkövetett bűnesetek száma. Az országos rendőrfőkapitány-helyettes elmondta: ezek visszaszorítása érdekében külön nyomozócsoportot is létrehoztak.

2024. 03. 22. 10:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy nő bejelentése alapján szálltak ki és törtek be egy házba a szolnoki rendőrök. A házban számtalan mennyiségű SIM-kártyát és internetszolgáltatáshoz szükséges eszközt foglaltak le – számolt be róla a Hír TV.

Az itt tartózkodó személyt őrizetbe vettük, és rajta kívül még két személyt, egy ukrán–magyart és egy ukrán személyt őrizetbe vettünk. Mindhárom ember esetében a bíróság letartóztatást rendelte el

– fogalmazott Mészáros Bence, a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság Pécsi Rendőrkapitányság alosztályvezetője. Az ilyen és ehhez hasonló esetek elkerülése miatt hozták létre a kibernyomozói hálózatot – mondta az országos rendőrfőkapitány-helyettes. Töreki Sándor hozzátette: február 1-jén több nyomozó szerv bevonásával, külön nyomozócsoportot is létrehoztak.

Eddig 98 gyanúsítottat vont eljárás alá, akik közül 17 fő került letartóztatásba, és egy fő bűnügyi felügyelet alatt áll. Jelenleg kilenc olyan sorozat elkövetésében dolgoznak, amelyben ezer tényállás húzódik meg

– számolt be az intézkedésekről Töreki Sándor, a bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes. A rendőrség mellett a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársai is szerepet kapnak a különböző ügyek felderítésben.

Munkatársaink szaktudását és az eszközparkunkat rendszeresen,  folyamatosan fejlesztjük, ezért jelenleg a legmodernebb technikával rendelkezünk, mellyel igyekszünk mi magunk és a rendőrség munkáját is támogatni a kiberbűnözők elleni harcban

– mondta Veszelka Mihály, a Nemzeti Védelmi Szolgálat kiberfelderítési főosztály vezetője. A gyanúsítottak közül 46 személy irányító, 354 stróman, 83 pedig szervezői pozícióban áll a bűnszervezeti hierarchia különböző fokain – tette hozzá a főosztályvezető.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.