Újra lezárják a rakpartot

Csütörtökről péntekre virradó éjszakától hétfő hajnalig nem hajthatnak be a gépjárművel és taxival közlekedők.

Forrás: BKK2024. 03. 13. 14:02
null
Budapest, 2021. április 24. Kerékpárosok, gyalogosok közlekednek a gépjármûforgalom elõl a hétvégére lezárt pesti alsó rakparton, a lépcsõsoron pedig, fiatalok pihennek. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) döntése értelmében õszig minden hétvégén hosszabb ideig vehetik birtokba a Margit híd és a Közraktár utca közötti rakpartot az arra sétálók és a kerékpározók, ami lehetõség is segíti, hogy kevesebben gyûljenek össze a pandémai járvány miatt a népszerû kirándulóhelyeken. MTVA/Bizományosi: Juhász Gábor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Juhász Gábor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén először a március 15–17-i hosszú hétvégén, péntektől vasárnapig nyílik meg a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Budapesti Közlekedési Központ.

A gyalog, kerékpárral vagy rollerrel közlekedők autómentes környezetben használhatják a Margit híd és az Erzsébet híd közelében az Irányi utcai lehajtó közötti rakpartszakaszt.

Forrás: BKK

A Város és Folyó Egyesületnek köszönhetően március 15-én 14 órától pedig a piknikszezon is elkezdődik: a szervezet egy kis közösségi munkára, piknikasztalok kihelyezésére, majd közös grillezésre invitálja az érdeklődőket a Jane Haining rakparton.

Az érintett rakpartszakaszra a csütörtökről péntekre virradó éjszakától hétfő hajnalig nem hajthatnak be a gépjárművel és taxival közlekedők.

A déli irányú közúti forgalom az Irányi utcai lehajtón térhet a rakpartra. A Közraktár utcától északi irányba közlekedők azt a Havas utcánál hagyhatják el. A mozogni és kikapcsolódni vágyóknak érdemes tudniuk, hogy

az Erzsébet híd (Irányi utca) és a Közraktár utca között nem szabad az útpályán gyalogolni.

A megnyitott rakpartszakaszt déli irányból az alsó rakpart járdáján vagy a felső rakparton közlekedő villamosokkal lehet megközelíteni. Az Erzsébet híd pesti hídfőjétől érkezők a Március 15. tér villamosmegállóból déli irányba sétálva érhetik el a megnyitott rakpartot.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Juhász Gábor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.