Végre pozitív irányba változik az időjárásunk

Távozik a magassági hidegörvény.

Forrás: MTI2024. 03. 20. 17:24
Virágzó vérszilva fasor Bocskaikertben 2024. március 12-én. (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kárpát-medence időjárására szerdán még egy magassági hidegörvény van hatással, amely fokozatosan kelet felé helyeződik és közben nyugat felől enyhül is az idő, ezért hajnalban már csak helyenként fagyhat.

Végre pozitív irányban változik az időjárásunk (Forrás: HUNGAROMET)

Éjszaka főleg a Dunától keletre eső területeken megvastagszik a felhőzet, másutt fátyolfelhős lesz az ég. Csütörtökön változóan felhős idő várható nyugat felől délutántól növekvő, vastagodó felhőzettel, de általában többórás napsütéssel.

Csütörtök estétől a Dunántúlon egyre többfelé fordulhat elő eső, zápor, addig csapadék nem lesz. A nyugatias szelet csak helyenként kísérhetik élénk lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4 fok között alakul, már csak helyenként fordulhat elő légköri fagy. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön már 13 és 18 fok között várható.

Borítókép: illusztráció (Fotó:MTI)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.