A jövő hekkereit keresik, a legjobbak Olaszországba juthatnak

Még néhány napig lehet jelentkezni.

2024. 04. 10. 7:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jövő vasárnapig, április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hekkerversenyére. Az egyfordulós megmérettetésen CTF és forensic image jellegű feladatokat kell megoldani, mindenki ugyanazokat a feladatokat kapja. A versenyen használt platformot (CTFD) és kommunikációs csatornát (Discord) a szervezők biztosítják. A versenyt április 25-én 18 óra és április 28-a 18 óra között – csütörtöktől vasárnapig – rendezik meg, a versenyzők a saját gépeiket használhatják.

A kibervédelmi intézet honlapján közzétett felhívás szerint a Hungarian Cyber Security Challenge (HCSC24) elnevezésű IT-biztonsági versenyre minden 16. életévét betöltött magyar állampolgár jelentkezhet, itt.

Három kategóriában díjazzák az indulókat: a juniorok közé tartoznak a 2004. január 1-je és 2008. december 31-e között születettek, a seniorokhoz az 1999. január 1-je és 2003. december 31-e között születettek, míg az összesített versenyben minden részt vevő játékos eredményét figyelembe veszik, kortól függetlenül.

Az eseményen válogatják ki az októberi olaszországi európai versenyen (European Cybersecurity Challenge, ECSC) induló magyar csapatot: abba a junior és a senior korkategória első öt helyezettje és további egy tartalék versenyző kap meghívást.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.