Az EP-választáson arról döntünk, hogy háborút vagy békét akarunk

A brüsszeli vezetés súlyosan háborúpárti – mondta Zsigmond Barna Pál.

Forrás: MTI2024. 04. 14. 16:30
ZSIGMOND Barna Pál
Budapest, 2024. március 20. Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára az illegális bevándorlásról a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében tartott sajtótájékoztatón 2024. március 20-án. Kiemelt feladatként kezeli majd az illegális migráció elleni küzdelmet az év második fél évben esedékes uniós magyar elnökség. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A brüsszeli vezetés súlyosan háborúpárti – mondta az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára a Facebook-oldalán vasárnap közzétett videójában.

Zsigmond Barna Pál rámutatott: 

– Brüsszel mai urai ugyanis a háború folytatását akarják, ezért folyamatosan háborúpárti ötletekkel állnak elő. Ennek is köszönhető, hogy egyre több tagállami politikus emel szót amellett, hogy a fegyvereken túl katonákat is kellene küldeni Ukrajnába.

Megdöbbentőnek nevezte a NATO-főtitkár javaslatát, amely szerint egy ötéves, százmilliárd eurós alappal kell támogatni Kijevet. A héten több száz emberrel találkozott az ország különböző pontjain. A rendezvények résztvevői között sokféle ember volt, egy dolog azonban biztosan közös volt bennük: nem akarnak háborút, a béke mellett állnak – fogalmazott.

Hangsúlyozta, a kormány egyértelműen kiáll az ország és a magyar nemzet védelme mellett. – Szerintünk tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség – fűzte hozzá.

– Mi nem fogjuk megengedni azt, hogy hazánkból hurcoljanak el katonákat a szomszéd országban dúló háborúba. Azt szeretnénk, hogy az Európai Unióban is megerősödjenek a józan hangok. Brüsszelben változásokra van szükség, a békepárti, szuverenista álláspontnak felül kell kerekednie ahhoz, hogy Európa valóban a biztonság és a béke közössége lehessen, amilyennek az alapító atyák is megálmodták

– mondta Zsigmond Barna Pál.

 

Borítókép: Zsigmond Barna Pál (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.