Balatoni nyaralójában pihen a korrupciós botrányba keveredett Molnár Zsolt

Az MSZP-s politikus kertészkedéssel nyugtatja idegeit?

2024. 04. 11. 13:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magas kerítések mögött, zöld növények közé bujtatott nyaralójában pihen mostanság a parkolási korrupcióba keveredett MSZP-s országgyűlési képviselő, Molnár Zsolt – szúrta ki az Origó.hu egyik olvasója, aki Zamárdi egyik legdrágább részén látta a politikust kertészkedni. 

Molnár Zsoltra igencsak ráfér a pihenés, a politikusra ugyanis minden bizonnyal nehéz időszak vár, miután szerdán a parlament felfüggesztette a mentelmi jogát. 

Az MSZP pártigazgatója ellen befolyással üzérkedés és más bűncselekmények miatt indult eljárás, miután a gyanú szerint negyvenmillió forintot követelt egy cégtől, amely a BKV Zrt. egy informatikai közbeszerzését nyerte meg. A politikus szerint azonban ez csupán egy koncepciós eljárás.

Ebben a balatoni ingatlanban pihen Molnár Zsolt újabban (Fotó: Origó)

Mint arról a Magyar Nemzet korábban beszámolt, az ügyészség álláspontja szerint a BKV 2019 elején közbeszerzési eljárást indított a telephelyeinek informatikai üzemeltetési és fejlesztési szolgáltatásra, a közbeszerzési eljárásra egy kft. tett ajánlatot. Baja Ferenc volt miniszter és egykori országgyűlési képviselő 2019 júniusában Budapesten találkozott egy, az ajánlatot tevő gazdasági társaság működésében jelentős befolyású férfival, aki stratégiai és üzleti kérdésekben döntött. A volt miniszter a kft. tendernyertességének esetére harmincmillió forint készpénzt kért azért, hogy a szerződés létrejöttét és fenntartását – politikai befolyásának érvényesítésével – ne akadályozza.

A közlés szerint Molnár Zsolt a korrupciós megállapodásról értesülve megkérte a volt minisztert, hogy az ő részére is kérjen a férfitól negyvenmillió forintot azért, hogy a szerződést ő se támadja. Baja Ferenc 2019 júniusában egy újabb találkozón Molnár Zsolt kérését tolmácsolta a férfinak. Miután a kft. elnyerte a tendert, a férfi 2019. augusztus 6-án Budapesten negyvenmillió forintot adott át Molnár Zsoltnak – írta az ügyészség.

 

Kétszázmilliós ingatlan

A lap utánajárt, hogy a kétszintes háznak Molnár az egyedüli tulajdonosa, amely Zamárdi egyik legjobb részén helyezkedik el, mindössze néhány száz méterre van a parttól.

A nyaraló eredetileg az MSZP-s képviselő édesapjának a nevére került 2013-ban, ez azonban ez csak egy trükk lehetett, hogy ne kelljen Molnár Zsoltnak a vagyonnyilatkozatában szerepeltetni az értékes ingatlant. Ezt bizonyítja az is, hogy már a megvásárlás pillanatában elidegenítési és terhelési tilalmat jegyeztek be a képviselő javára, vagyis már az első pillanattól ő volt az értékes nyaraló várományosa.

Molnár Zsolt végül 2016-ban örökölte meg az ingatlant, amelynek azóta egyedüli tulajdonosa, emiatt azonban kénytelen feltüntetni a vagyonnyilatkozatában is.

Az ingatlan, a tulajdoni lap szerint 119 négyzetméteres, két egész és három félszobából áll. Ehhez jönnek még a közös használatú helyiségek is. Egy ilyen állapotban lévő, hasonló méretű ingatlan, akár kétszázmillió forintot is érhet a legnagyobb ingatlanos oldalak szerint.

Adódik hát a kérdés: miből és hogyan juthatott ehhez az ingatlanhoz a Molnár család, honnan volt ennyi pénze a 2013-as vásárláskor már 65 éves, nyugdíjas édesapjának, különösen, hogy a tulajdoni lap tanúsága szerint zsebből fizették ki a vételárat.

Borítókép: Molnár Zsolt MSZP-s képviselő (Forrás: Magyar Szocialista Párt Facebook-oldala)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.