Baranyi Krisztina miatt balhéznak a Momentumban

Magyar Péter után már többen is „álellenzékinek” tartják a ferencvárosi polgármestert.

Forrás: Mandiner2024. 04. 05. 21:24
BARANYI Krisztina
Budapest, 2024. február 24. Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere beszédet mond az ukrajnai háború kitörésének második évfordulóján tartott demonstráción Budapesten, az orosz nagykövetség épülete közelében 2024. február 24-én. A tüntetést a Momentum Mozgalom és az Európához Tartozunk Egyesület szervezte. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Múlt hét csütörtökön, amikor Baranyi Krisztina, Ferencváros baloldali pártok által támogatott független polgármestere kiállt Varga Judit mellett azzal, hogy azt nyilatkozta: „Engem arról, hogy ez egy bántalmazó, súlyosan bántalmazó kapcsolat volt, nem Varga Judit győzött meg, hanem Magyar Péter maga azzal a Facebook-poszttal, amit a HVG-cikk megjelenése előtt tett közzé, és azzal a támadással, a szóhasználata, a hangvétele, minden tipikus példája volt annak, ami egy bántalmazó kapcsolatban történik” – fogalmazott akkor a polgármester.

Baranyi szavaira rövid időn belül reagált Magyar Péter is, aki egy Facebook-kommentben vonta kétségbe a polgármester ellenzékiségét, megemlítve, hogy férje – az ő egykori munkahelyén – a Diákhitel Központban a felügyelőbizottság elnöke volt. „Aha értem. Baranyi pedig olyannyira ellenzéki, hogy a férje a Diákhitel Központ felügyelőbizottsági elnöke volt… és a vagyonminiszter egyik jobbkeze”.

 

Balhé a Momentumban

Az Index pénteki cikkében arról ír, hogy a történtek hatására csütörtökön két momentumos ferencvárosi önkormányzati képviselő is bejelentette, hogy kilép a pártból, amiért szerintük 

a vezetőség nem határolódik el a NER-hez kötődő, álellenzéki ferencvárosi polgármestertől, Baranyi Krisztinától.

Kilépésükről mindketten a közösségi oldalukon számoltak be. A portál szerint a bejegyzések olyan belső feszültségeket sejtetnek a Momentumon belül, melyek korábban egyáltalán nem mutatkoztak – írja a Mandiner.

Lemondásuk okai gyakorlatilag ugyanazok: mindketten Baranyi Krisztina polgármesterként tanúsított magatartását nehezményezték, valamint a Momentum Baranyihoz való hozzáállását. „Nem volt se zökkenőmentes, se könnyű a kampány, és már akkor is produkált érdekes dolgokat Baranyi Krisztina és csapata, de október 13-án este a győzelem mámora elsöpörte a kételyeket. Egészen másnap reggelig, 

amikor a polgármester asszony elkezdte azt a most már 4,5 éve tartó, one-man-show-ba oltott ámokfutását, 

amit a Momentum mindenkori elnöksége maximálisan támogatott, minden érv és racionalitás ellenére” – írta Takács Zoltán a közösségi oldalán.

 

Takács Krisztián szerint Baranyi a NER-hez kötődik

Takács Krisztián azt is nehezményezte nyilatkozatában, hogy Baranyi a férjén keresztül kapcsolódik a Fideszhez: 

A mai napig nem kaptunk arra magyarázatot, hogyan lehet egy ellenzéki polgármester a házastársán keresztül a NER része. 

Baranyi Krisztina becsapta az ellenzéki választókat, ugyanis a 2019-es előválasztáson az indulás egyik feltétele az volt, hogy nem lehet kapcsolatban a NER-rel. Takács Krisztián többször megkereste a Momentum vezetését, hogy hagyjanak fel egy Fidesz érdekében cselekvő, „álellenzéki” polgármester támogatásával, ezen kísérletek azonban mind meghiúsultak – jegyezte meg a ferencvárosi önkormányzati képviselő.

Borítókép: Baranyi Krisztina (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.