Drón-, életmód-, kibervédelmi tábor is lesz idén

Már lehet jelentkezni a honvédelmi programokra.

2024. 04. 02. 7:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolcadik alkalommal szervez a Magyar Honvédség nyári honvédelmi táborokat, melyre változatos programokkal várják a jelentkezőket – közölte a honvédelmi tárca. Szalay-Bobrovniczky Kristóf tájékoztatása szerint 

már javában zajlanak a nyári honvédelmi táborok előkészületei, amelyek a szokásoknak megfelelően biztonságos körülmények között adnak bepillantást a fiataloknak a katonák életébe. 

A miniszter elmondta: 2024 nyarán júniustól augusztusig 121 turnusban 4500 gyermek táborozhat.
A honvédelmi táborokban a diákok 25-féle különböző honvédelmi témájú tematikából választhatnak az ország mintegy 47 különböző helyszínén. A honvédelmi miniszter kiemelte: 

újdonság a tematikák között a drón-, életmód-, kibervédelmi, ejtőernyős és Ludovika-pályaorientációs tábor. 

A programokat – kifejezetten a korcsoportokra szabva – tapasztalt katonák vezetik le. A táborlakók a többi között megtanulhatják az álcázás technikáját, megismerkednek a tereptannal, tanulnak közelharcot és elsajátíthatnak túlélési technikákat, illetve az életmentés alapjait is.
– Olyan értékes tudást szerezhetnek, amit később az élet bármely területén hasznosítani tudnak – hangsúlyozta a miniszter. Jelentkezni április 2-től lehetséges a Honvédelmi Táborok hivatalos honlapján.


Borítókép: Illusztráció (Fotó: Honvédelem.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.