Fellázadhat Gyurcsány ellen az MSZP

A kutatások szerint a jobb napokat látott párt saját kampányra készül.

2024. 04. 05. 6:45
GYURCSÁNY Ferenc
Gyurcsány Ferenc pártelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) budapesti születésnapi rendezvényén 2023. október 22-én Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sürget az idő, és a szocialisták még mindig nem jutottak dűlőre a Momentummal Erzsébetvárosban. Devosa Gábor MSZP-s képviselő a Mandinernek azt mondta, ők már a saját kampányukra készülnek.

Nem adtunk határidőt a Momentumnak, de attól még egyre sürgetőbb, hogy megegyezzünk, hiszen április 20-án elkezdődik az ajánlásgyűjtés. Mi már arra készülünk, hogy tíz embert indítunk a VII. kerületben és a jelöltjeinkel már a különböző kampányanyagainkon dolgozunk. Zajlik a fotózás, a szórólapok megtervezése, tehát a folyamatok elindultak, de mindez nyilván visszavonható, ha végül sikerül időben megállapodnunk

– nyilatkozta a Mandinernek Devosa Gábor.

A lap azért kereste meg az erzsébetvárosi szocialista képviselőt, mert sajtóhírek szerint a Momentum nem hajlandó elfogadni, hogy a baloldali összefogás ismét azokat az MSZP-s jelölteket indítsa el a júniusi önkormányzati választáson, akik 2019-ben megnyerték a körzetüket. Erre pedig a helyi MSZP úgy reagált, hogy egy ilyen forgatókönyv esetén pártjuk mind a tíz körzetben saját jelöltet indít.

Devosa leszögezte, a DK-s polgármesterre, Niedermüller Péterre nem szándékoznak ráindítani, azzal kapcsolatban él egy központi megállapodás, amelyet messzemenőkig tiszteletben tartanak.

Annak a véleményének azonban hangot adott, hogy Niedermüller Péter jelenlegi polgármesternek lenne feladata abban, hogy időben megállapodás szülessen a jelöltekről. 

Polgármester úrnak a kerület vezetőjeként kötelessége ebben a dologban elöl járni. Ezeket az egyeztetéseket az újrajelölt polgármesternek kell koordinálnia. Már persze abban az esetben, ha a kerületi ellenzéki többséget meg akarja tartani

– emelte ki a politikus, ennek ellenére azonban az elmúlt hetekben sem Niedermüller Péterrel, sem pedig a Momentummal nem sikerült leülniük, hogy egyeztethessenek a közös jelöltekről. Ezzel a kapcsolatban az MSZP-s képviselő megjegyezte, nem rajtuk múlt, hogy nem jött össze egy ilyen találkozó sem, hiszen a pártjuk nemrég országos aláírásgyűjtést is szervezett annak érdekében, hogy megyőzzék a többieket, érdemes összefogni.

Kérdésünkre, hogy mi lehet a Momentum baja a helyi szocialista képviselőkkel, Devosa azt válaszolta:

Ténylegesen alátámasztott indoklást mi nem kaptunk. Ez azért egy nagyon meglepő fordulat volt. Nyilvánvalóan egy koalíción belül is vannak olyan kérdések, melyekben nem feltétlenül értünk egyet. De ettől függetlenül mi folyamatosan azon dolgoztunk, hogy a kerület érdekében ez a koalíció működőképes legyen

 – fejtette ki képviselő.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.