Harcban a tatai tüzérek

Az újoncok frontális támadásokat gyakoroltak.

2024. 04. 09. 13:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint ötszáz újonc vonult be február közepén a tatai dandárba, a tízhetes alapkiképzés után a katonák tüzérségi beosztást kapnak – számolt be a Komárom-Esztergom vármegyei hírportál. Mint írták, 

az újoncok az alapkiképzésük hetedik hetében harcászati foglalkozáson vettek részt a PzH 2000 önjáró löveg leendő kezelői a tatai gyakorlótéren, a gyakorlat során raj és szakasz szinten hajtottak végre frontális támadásokat. 

A látványos gyakorlatról, melyről a MH Klapka György 1. Páncélosdandár közösségi oldalán is megosztott videót, Simon Krisztián, a PZH Alapkiképzés 1. századának közkatonája elmondta, hogy az eddigi felkészítés során sok elméleti képzést, illetve alaki foglalkozást tartottak nekik. De volt harcászat, terepgyakorlat, éleslövészet, gránátdobás is. 

Mint fogalmazott, a mostani foglalkozáson harcászat lesz, illetve frontális támadásokat gyakoroltak raj, valamint szakasz alakzatban. 
Lázár Zoltán hadnagy, a katonák szakaszparancsnoka elmondta, hogy egy biztosított menetet hajtottak végre az újoncok, illetve egy járőrbázist foglaltak el. Közölte, 

a hetedik hét végére érik el a kiképzésben azt a szintet, hogy egy biztosított menetet, illetve egy támadást végre tudnak hajtani.

 Mint mondta, a kiképzési terv szerint először tanulják meg a mozgásmódot terepen, utána védelem, védelmi harc megvívása, most pedig a támadás, mert az a legkomplexebb és az igényli a legnagyobb vezetést.

 

Borítókép forrás: Facebook/MH Klapka György 1. Páncélosdandár

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.