Ismét alaptalanul hergel a kormány ellen Karácsony

A főpolgármester ismét lebukott.

2024. 04. 10. 16:45
20230919__MI_004

Forgalmi dugó a városban. 
Fotó: Mirkó István MI 
Magyar Nemzet

20230919 Budapest Forgalmi dugó a városban. Fotó: Mirkó István MI Magyar Nemzet
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely azt állítja, hogy a kormányhivatal eltöröltetné a fővárossal a teherforgalmi behajtási díjat, így a kormány a fővárosiakra zúdítaná az M0-s autópálya teherforgalmát.

A valóság azonban több okból sem áll a főpolgármester oldalán, ugyanis a fővárosban a BKK által közzétett térkép szerint most is számtalan olyan közúti szabályozás van, amely megtiltja az autópályákon közlekedő kamionok behajtását a fővárosba.

Forrás: BKK.hu

A fenti térképen jól látható, hogy a főváros belső területeire szinte kivétel nélkül tilos a 7,5 tonnánál nagyobb járművekkel behajtani. A külső kerületekben, illetve a külvárosban pedig a főváros már korábban kijelölt olyan főutakat, amelyen keresztül a célforgalom közlekedhet, míg a mellékutakon és a lakóövezetek többségében 12, 7,5 és 3,5 tonnás korlátozások vannak érvényben, így megakadályozva, hogy a teherforgalom áthaladjon ezeken a területeken.

Emellett fontos kiemelni, hogy a kormány Karácsony Gergely kijelentéseivel ellentétben nem egy Budapest elleni újabb támadást hajtott végre azzal, hogy eltöröltetné a teherforgalmi behajtási díjat, ugyanis a Kúria 2022-ben a budakalászi önkormányzat esetében döntött úgy, hogy a helyi önkormányzat nem szedhet útdíjat a kamionosoktól. Ennek nyomán a kormányhivatal pedig a többi településnek is felszólításokat küldött, amiben kérték a díjbeszedés eltörlését. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy az önkormányzatok szabályozásokkal nem korlátozhatják a tehergépjárművek behajtását. 

 

Borítókép: Forgalmi dugó a városban (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.