Kovács Péter a hídpénzbotrányról: Már több mint másfél milliárd forintnak kelt lába, a közpénzből készpénz lett

A XVI. kerület polgármestere szerint a budapestiek megérdemlik, hogy a főpolgármester választ adjon a Lánchíd-botránnyal kapcsolatos a kérdésekre.

2024. 04. 09. 16:00
KARÁCSONY Gergely
Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Karácsony Gergelyék nagyon leleményesek, amikor az egyik ügyvédjüket, aki a félmilliárd forintot elvitte magával, eltiltották az ügyvédi munkavégzéstől – jelentette ki a hídpénzbotrány kapcsán a XVI. kerület polgármestere. A budapesti Fidesz közösségi oldalára felöltött videóban Kovács Péter hozzátette: találtak egy újabb ügyvédet, de ugyanabból a brancsból, és egy újabb félmilliárdot. 

Most már több mint másfél milliárd forintnak kelt lába, a közpénzből készpénz lett

– mutatott rá a kormánypárti polgármester. Aláhúzta: készpénzben valaki fölvette, és Karácsony Gergely a mai napig nem adott arra választ, hogy hova lett ez a másfél milliárd forint, ki gazdagodott belőle. – A mai napig nem hajlandó elárulni azt, hogy drágábban, sokkal nagyobb előleggel és kevesebb kötbérrel kötötte meg a szerződést a Lánchíd felújítására. A mai napig várjuk és követeljük azt, hogy Karácsony Gergely álljon ki a budapestiek elé, mert a budapestiek megérdemlik, hogy a főpolgármester választ adjon a kérdéseinkre – mondta Kovács Péter.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, Vig Mór mellett egy Hegedűs Dániel nevű másik ügyvéd is hatalmas készpénzösszegeket vett föl az A-Híd Zrt. által a Sunstrike Hungary Kft. számlájára utalt pénzekből. A Hegedűs által fölvett 500 millió forinttal így már közel 1,5 milliárdra rúg az az összeg, amihez hozzájutottak az ügyben érintettek. Azt azonban továbbra sem tudni, miért volt szükség a Lánchíd felújításán dolgozó A-Híd Zrt.-nek ekkora összeget készpénzre váltania.

Karácsony Gergely eddigi álláspontját cáfolják az új fejlemények.

Az eddig ismert 900 millió forinton felül további 500 millió forintot vett föl készpénzben egy Hegedűs Dániel nevű ügyvéd abból a mintegy másfél milliárd forintból, amit a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt. utalt át a számlagyáras exügyvéd, Vig Mór cége, a Sunstrike Hungary Kft. számlájára.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.