Meg akarta ölni az édesanyját egy ápolónő, tizenegy évet kapott

Infúzión megpróbálta túladagolni a beteg gyógyszereit.

Forrás: MTI2024. 04. 03. 16:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenegy év fegyházbüntetésre ítéltek jogerősen egy anyját megölni készülő ápolónőt, a Debreceni Ítélőtábla szerdai határozatával helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott a gyöngyösi kórház szakképzett nővére volt. 2021-ben a nő édesanyja az intézmény belgyógyászati osztályára került, ahol a lánya nővérként dolgozott. Az év szeptemberében történt a gyilkossági kísérlet:

infúzió útján megpróbálta túladagolni édesanyja gyógyszereit, hogy ezzel halálát okozza.

A gyógyszer-túladagolás következtében a beteg súlyos, életveszélyes állapotba került, életét kizárólag a kórház intenzív osztályán végzett gyors beavatkozás és az azt követő többhetes kezelés mentette meg.

Az első fokon eljáró Egri Törvényszék még 2023 novemberében a vádlottat előre kitervelten elkövetett emberölés kísérlete miatt tizenegy év fegyházbüntetésre ítélte. A törvényszék az ápolói foglalkozás gyakorlásától véglegesen eltiltotta, nem bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért fellebbezett, így került az ügy a Debreceni Ítélőtáblára.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.