Menczer Tamás: Az egész világ háborúra készülődik

A politikus szerint mindent meg kell tenni azért, hogy elkerüljük azt, hogy egy másik ország is belekerüljön az orosz–ukrán vagy az izraeli konfliktusba.

2024. 04. 14. 11:02
MENCZER Tamás
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A helyzetet az egész világot illetően rendkívül súlyosnak gondolom –mondta közösségi oldalára feltöltött videójában a Fidesz kommunikációs igazgatója. Menczer Tamás a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorának vendége volt, és rámutatott: a helyzet nagyon súlyos Ukrajnában is, az európai vezetők katonák küldéséről beszélnek. 

– Ennél még rosszabb, hogy a NATO, a világ legerősebb katonai szövetsége óriási lépésekkel halad a konfliktus felé – hangsúlyozta. A politikus emlékeztetett, a terror ellen vív háborút Izrael, és a magyar álláspont kezdettől világos volt: 

mindent meg kell tenni azért, hogy elkerüljük azt, hogy egy másik ország is belekerüljön ebbe a konfliktusba.

Szerinte ha ez államközi háborúvá szélesedik, akkor az óriási veszélyekkel jár, rendkívüli súlyosságú lépés a konfliktus kiszélesedése felé. – Az izraeli és az ukrajnai konfliktusból egyaránt  nagyon könnyen lehet világháborús konfliktus. Ezért mondjuk mi azt, hogy békepárti politikusokra és békepárti vezetőkre van szükség június 9-én, a kormánypártok pedig a béke pártján állnak – mondta Menczer Tamás. Hangsúlyozta: 

Magyarország békéjének, biztonságának és békepártiságának megőrzése folyamatos küzdelem.

– A miniszterelnöknek, a külgazdasági és külügyminiszternek, a kormány tagjainak, az EP-képviselőknek, és mindenkinek, aki Magyarországot nemzetközi fórumokon képviseli, "megbeszélésről megbeszélésre, tárgyalásról tárgyalásra, alkalomról alkalomra" meg kell védeni a magyar pozíciót –hívta fel a figyelmet.

Szavai szerint bele akarják nyomni a háborúba „fenyegetéssel, zsarolással, forrásvisszatartással, és mindenfajta eszközzel”, ezért ahhoz, hogy a magyar békepárti álláspontot meg lehessen védeni, a magyar emberek támogatására szükség van – jelentette ki. Menczer Tamás jelezte: a választási manifesztum a békepártiság mellett a bevándorlással és az LMBTQ-propagandával is foglalkozik majd.

Az a feladat, hogy június 9-én olyanokat küldjünk Brüsszelbe, akik a háború és a bevándorlás ügyében, sorskérdésekben a magyar és az európai érdeket képviselik, ez pedig a béke és a biztonság

 – foglalta össze a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója.

Fontosnak nevezte, hogy a választás után felálló új uniós testületekbe olyan emberek kerüljenek, akik nem a jelenlegi irányba viszik tovább a folyamatokat. A magyar politikusoknak pedig meg kell találniuk minden jogi és politikai eszközt arra, hogy a magyar érdeket meg tudják védeni: „a béke pártján tudjunk maradni és a biztonságunkat meg tudjuk őrizni” – zárta szavait Menczer Tamás.
 

Borítókép: Menczer Tamás (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.