Nagy változások jönnek a vasúti menetrendekben

Több mint negyven vasútvonalat érint a változás.

Forrás: MTI2024. 04. 02. 15:28
null
Budapest, 2022. december 7. Érdeklõdõk nézik a számítógéppel vezérelt utastájékoztató elektronikus kijelzõtáblát a fõváros Nyugati pályaudvarának nemrég felújított csarnoképületében. A fejpályaudvar kõépületi terveit az osztrák August W. De Serres építész, az acélszerkezetét pedig Seyrig Theofil, a párizsi Eiffel-toronyról világhírûvé vált Eiffel-cég munkatársa tervezte, a 19. század végén. Az épület az utazóközönség elõtt 1877 õszén nyílt meg. Balra a MÁV Start Zrt. egyik Záhony felõl nemrég érkezett gyorsvonati szerelvénye, jobbra pedig, egy zónázó járatként közlekedõ Stadler KISS emeletes vonat vár menetrend szerinti indulásra. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint negyven vasútvonalon változik meg a menetrend április 7-től a szokásos év közbeni menetrend-módosítás részeként, az új menetrend még inkább alkalmazkodik a munkába és iskolába járási, illetve a hazautazási és átszállási szokásokhoz – közölte a MÁV az MTI-vel.

A menetrend-módosítás többek között a Budapest–Győr–Hegyeshalom, a Budapest–Esztergom, a Győr–Veszprém, a Tatabánya–Oroszlány, a Budapest–Székesfehérvár–Szombathely és a Budapest–Lajosmizse–Kecskemét vonal járatait érinti.

A menetrendet idén még további két alkalommal fogják felülvizsgálni, a nyári szezon kezdetén, illetve a tanév indulásakor, szeptemberben.

Az új menetrendekről bővebben a MÁV–Volán-csoport honlapján lehet tájékozódni.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Jászai Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.