Nem indul a választáson a baloldali polgármester Miskolcon

Veres Pál közösségi oldalán jelentette be döntését.

2024. 04. 03. 14:48
VERES Pál
Fotó: Vajda János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Jó egészséget és kitartást kívánok Veres Pál polgármester úrnak, aki bejelentette, nem indul újra a város vezetéséért. Így mindenképp új polgármestere lesz szeretett városunknak” – írta közösségi oldalán Alakszai Zoltán. A borsodi főispán megjegyezte: „meglévő véleménykülönbségeink – és 2019-ben megvívott küzdelmünk – ellenére és azzal együtt az én ajtóm mindig nyitott volt polgármester úr előtt, mindig tudtunk egymással beszélni.”

Veres Pál polgármester a közösségi oldalán jelentette be, hogy nem indul újra a tisztségért. A városvezető családi és egészségügyi problémákkal indokolta döntését. Bejegyzésében azt írta: sosem vált igazán politikussá.

Nem tudtam megszokni a színlelt barátságot, a hazudott szövetséget, a kétszínűséget, a széthúzást, a vérre menő intrikákat, a célok, a meggyőződés és az emberség semmibevételét, a rövid távú érdekpolitikát, a politikának beállított önérdeket

– ecsetelte Veres Pál.

Mint arról a Magyar Nemzet már beszámolt, egyre csak bonyolódik helyzet a választások előtt a miskolci baloldalon. A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) tavaly bejelentette, hogy nem támogatja Veres Pál újraindulását a polgármesteri tisztségért, és inkább Hegedűs Andrea jelölését ambicionálják. A legújabb értesülések szerint a párt hajlik arra, hogy mégsem őt, hanem Barkai László orvosprofesszort támogatnák, és Hegedűs Andrea DK-s országgyűlési képviselőt (akit az LMP is támogat) még a héten visszaléptethetik.

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei hírportál információi szerint  jelöltként felmerült az MSZP-s Simon Gábor, a Velünk a Város frakcióvezetője és a momentumos Szopkó Tibor alpolgármester neve is. Barkait végül a DK-s Mokrai Mihály győzhette meg, hogy vállalja el a polgármester-jelöltséget Veres Pál jelenlegi városvezetővel szemben.

Borítókép: Veres Pál (Fotó: MTI/Vajda János)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.