Szentkirályi Alexandra: A főváros kitakarítása a városháza kitakarításával kell hogy kezdődjön

A főpolgármester-jelölt szerint a gyurcsányista tanácsadók kifizetése helyett Karácsonynak a köztisztaság fenntartására kellene fordítania a főváros forrásait.

2024. 04. 05. 15:22
null
Szentkirályi Alexandra végleg megszabadulna Gyurcsány embereitől (Fotó: Havran Zoltán)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt lehet látni, hogy ahol a baloldal hatalomra kerül, ott a gazdátlanság, a kosz és a rendezetlenség lesz úrrá a közterületeken Szentkirályi Alexandra szerint.

Karácsony Gergely háromezer kukát, a fővárosi állomány harmadát szerelte le Budapesten, majd pedig kétmilliárd forinttal megvágta a főváros köztisztaságért felelős cégét is. Ezért van az, hogy Budapest ma úszik a szemétben. Ezek után a főváros köztisztaságáért felelős cégének vezetője azt mondta, hogy a lakosság lehetőség szerint vigye haza a közterületen keletkeztetett szemetet.

– mondta a sajtótájékoztatón Szentkirályi Alexandra, majd kifejtette: miközben a főváros tisztaságára fordított források csökkentek, a Karácsony Gergely tanácsadóira fordított források folyamatosan nőnek. 

Azt mondhatjuk, hogy Budapest ma egy gazdátlan város, nincs, aki igazából kézbe vegye a város ügyeit. Karácsony Gergely prioritása az, hogy ezeket a bizonyos Gyurcsány-féle tanácsadókat kifizesse, akkor is, ha ennek az az ára, hogy Budapest gazdátlan, elhanyagolt és a szemétben úszik. A főváros kitakarítása tehát a városháza kitakarításával kell hogy elkezdődjön

– tette hozzá a főpolgármester-jelölt, aki ismertette, hogy egy, az európai fővárosokra kiterjedő kutatásból kiderült, hogy Bécsben kétszer, Varsóban másfélszer többen, Prágában pedig negyedével többen elégedettek a köztisztasággal, mint Budapesten, sőt mostanra már Pozsony is megelőzte a magyar fővárost ebben a tekintetben. 

Ez a Karácsony-féle városvezetés esetében a velejárója egy városnak. Nagyon szomorú azt látni, hogy eközben elhúz mellettünk Európa, mi pedig nem egy helyben toporgunk, hanem még visszafelé sétálunk az úton. A budapestiek nem elhanyagolt zöldfelületekre, nem magára hagyott, koszos területekre, nem koszos, piszkos utcákra vágynak, hanem egy otthonos, biztonságos, élhető Budapestet szeretnének, ahol tiszta, rendezett körülmények között tudják élni a mindennapjaikat.

– zárta beszédét Szentkirályi Alexandra. 

A sajtótájékoztatón Erzsébetváros polgármesterjelöltje, Benedek Zsolt elmondta, hogy a VII. kerületben szintén gyurcsányista kifizetőhellyé vált az önkormányzat, miközben a közterületek állapota folyamatosan romlik. 

Niedermüller Péter és az erzsébetvárosi dollárbaloldal teljesen lezüllesztette már Erzsébetváros köztisztaságát. Az elmúlt években azt vettük észre, hogy a Károly körúton, a Nagykörúton, az összes fővárosi kezelésű útszakaszon megnövekedett a köztisztasági problémák száma, gyakorlatilag a megmaradt szemetes edényekből folyt ki a szemét

– jelentette ki a polgármesterjelölt, aki elárulta, hogy az erzsébetvárosi képviselő-testületi üléseken Niedermüller Péter saját maga ismerte el egy előterjesztésében, hogy a fővárosi területekről is rengeteg panasz érkezik a lakóktól. Emellett pedig elárulta, a kerületét kritikusan érintette, hogy a fővárosi önkormányzat a kukák harmadát leszerelte a közterületeken, többek között Belső-Erzsébetvárosban is, annak ellenére, hogy a bulinegyedben ezek az utcák különösen erős használatnak vannak kitéve. 

Borítókép: Szentkirályi Alexandra végleg megszabadulna Gyurcsány embereitől (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.