Teljesen ledermedt a baloldal a hídpénzbotrány legújabb fejleményétől

A hídpénzbotrány legújabb fejleménye sem törte meg Karácsony Gergely főpolgármester szövetségeseinek hallgatását. A baloldal pártjait egyebek mellett arra szerették volna reagáltatni, hogy kiderült: Vig Móron kívül egy másik ügyvéd, Hegedüs Dániel is százmilliókat vett fel a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt.-től származó pénzből. A független-objektív baloldali sajtó a baloldali politikusokhoz hasonló módon cselekedett.

2024. 04. 12. 9:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elérhetetlenné váltak a Mandiner számára a Fővárosi Közgyűlésben mandátummal rendelkező baloldali pártok, amikor a hídpénzbotrány legújabb fejleményeire próbálták reagáltatni őket. Amint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, az eddigi adatok alapján másfél milliárd forint „hídpénz” áramlott a felújítást végző A-Híd Zrt.-től egy másik gazdasági társasághoz, a Sunstrike Hungary Kft.-hez, ami Vig Mórnak – az Amnesty International Magyarország nevű NGO igazgatója, Vig Dávid testvérének –, a sok száz milliós számlagyárba belebukott, praxisától eltiltott exügyvéd érdekeltsége.

A napokban új szereplő bukkant fel az ügyben Hegedüs Dániel ügyvéd személyében, akinek irodája különös egybeesés nyomán ugyanazon a címen van bejegyezve, ahol a Vig Mór-féle Sunstrike. 

Ez a tény azért lényeges, mert a Mandiner információi szerint a Lánchíd felújítását végző A-Hídtól a Sunstrike-hoz érkezett 1,4 milliárd forint egy részét Hegedüs a saját ügyvédi letéti számlájára utalta, majd onnan mintegy ötszázmillió forintot felvett készpénzben.  A baloldali pártoktól egyebek mellett arra is szerettek volna választ kapni a lap munkatársai, hogy szerintük kinek és milyen módon kellene viselnie a botrány politikai felelősségét, például le kellene-e mondania valakinek a történtek miatt. Erre a kérdésre eddig nem érkezett válasz, miként arra sem, hogy a fentiek fényében továbbra is Karácsony Gergelyt tekintik-e főpolgármester-jelöltjüknek.

 

Nagyokat hallgat a független-objektív baloldali sajtó is

A hídpénzbotrány újabb súlyos fejleményeiről egyébként a teljes baloldali nyilvánosság hallgat. A Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc emberei által irányított főváros legnagyobb és – a Blaha Lujza tér felújításán kívül gyakorlatilag egyetlen – érdemi beruházása körül egyre erősödő, másfél milliárdos korrupció gyanúja valamilyen furcsa okból nem éri el a magát függetlennek és objektívnek nevező sajtóorgánumok ingerküszöbét.

Korábban Telexen, a HVG-n, a 444.hu-n, a 24.hu-n, a 168 Órán, de az Indexen át egészen a Magyar Hangig egy cikket sem találtunk a Lánchíd felújításával összefüggő  korrupciógyanús pénzmozgásokról.  

Pedig saját bevallásuk szerint távol áll a propagandista szemlélet a baloldali újságíróktól.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.