Van egy út a Vértesben, amire ha jó indok nélkül hajt rá autóval, súlyos büntetést kap

Érdekes.

Forrás: Feol2024. 04. 19. 14:44
illusztráció Fotó: Feol/ Palocsai Jenő
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Példa nélkül álló eset történt az egyik vértesi falu, Csákberény egyik népszerű településrészén – adta hírül a Feol

A portálhoz ugyanis érkezett egy olvasói panasz arról, hogy megállítottak egy csókakői lakost a rendőrök Csákberényben, és azt mondták neki, hogy mint csókakői, nem használhatja az orondi borutat, 

mert az nem a csókakői lakosokért van, hanem az ott nyaralók, illetve az ott élők közlekedési útvonala.

A járőr hozzátette, hogy ezért később büntetést is kaphat, azonban ezúttal csak figyelmeztették, majd elengedték az autó vezetőjét. Az ügyben a portál megkereste a rendőrséget, amely azt válaszolta, hogy az útszakasz forgalmi rendjét nem a rendőrség, hanem a közút kezelője, azaz a csókakői és a csákberényi önkormányzat alakította ki. A rendőrség csak ellenőrzi ezen korlátozások betartását – fejtette ki a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

A portál ellenőrizte, a csákberényi sportpályánál valóban van egy Behajtani tilos, kivéve célforgalom tábla, ami a Csákberény felől érkezőket korlátozza. Az ellenkező irányból, vagyis Csókakő felől érkezők mindösszesen egy útszűkület és egy Megállni tilos táblával kombinált 30 km/h-s sebességkorlátozó táblával találkoznak, amint elhagyják a Határ utat. Ez leegyszerűsítve azt jelenti, hogy aki Csákberényből érkezik úgy, hogy az nem minősül célforgalomnak, az büntethető, aki pedig Csókakő irányából tart az orondi szőlőhegy alatt futó útra, legálisan közlekedik ott.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.