Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

A szerencsi polgármesternek rendkívül kellemetlen a NAV-vizsgálat + videó

Házkutatást tartott a közelmúltban a NAV a szerencsi önkormányzatnál, hűtlen kezelés megalapozott gyanújával. Nyiri Tibor polgármesternek láthatóan kellemetlen az ügy, nem nagyon akart válaszolnia a Magyar Nemzet kérdésére, majd egy egyébként szabadtéri nyilvános eseményről kitalálták, hogy nem sajtónyilvános.

2024. 05. 25. 16:06
Fotó: Fazekas Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerencs önkormányzata még tavaly egy közbeszerzési eljárást követően szerződést kötött egy bizonyos DENCO Klímatechnikai Kft.-vel, ami a Rákóczi-vár turisztikai fejlesztését, a tájrendezést vállalta. Hozzávetőleg 260 millió forintról beszélünk. Csakhogy a cég már december 15-én készre jelentette a beruházást, az önkormányzat pedig 22-én ki is fizette a teljes összeget.

A Magyar Nemzet szerkesztőségéhez eljuttatott felvételeken azonban az látható, hogy a munkálatok még idén január végén is zajlottak a területen. Tehát aki a teljesítést jóváhagyta és leigazolta, majd kifizette, az bűncselekményt követhetett el. A kötbér ügyében pedig egyetlen lépést sem tett a polgármester, emiatt kapásból 65 millió forinttól eshetett el Szerencs. Feljelentés lett az ügyből hűtlen kezelés megalapozott gyanújával. Információink szerint pedig amikor pár hete a NAV megjelent az önkormányzatnál, a polgármester őrjöngött.

Erről az ügyről szerette volna a Magyar Nemzet kérdezni Nyiri Tibort, aki megpróbálta letagadni, hogy a beruházás elkészült volna, majd amikor bizonyítékokkal szembesítettük, teljesen összezavarodott, és csak azt hajtogatta, hogy meg kell várni a NAV-vizsgálatot. Arról sem mondott semmit, hogy a kötbér ügyében tettek-e lépéseket.

Nyiri Tibornak annyira kellemetlen ez az ügy, hogy először a szervezőket küldte oda stábunkhoz, hogy jelezzék, hogy az esemény nem sajtónyilvános, így nem forgathatunk a helyszínen, majd polgárőrökkel bástyázta körül magát, hogy ne lehessen őt kérdezni.

Borítókép: Nyiri Tibor polgárőrökkel akadályoztatta a Magyar Nemzet stábjának munkáját (Fotó: Fazekas Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.