Bárdos Sarolta lett a Borászok Borásza

Így már tizennyolc csillag van a Zrínyi utcában.

2024. 05. 10. 17:59
Bárdos Sarolta csillaga a Borászok Borásza Sétányán
Forrás: Borászok Borásza
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bárdos Saroltát választották a Borászok Borászának a köztársasági elnök fővédnökségével megtartott gálán április 27-én, ezért május 10-én, pénteken ő kaphatta a 18. csillagot a Zrínyi utcában. A díj hagyományai szerint ugyanis a Szent István Bazilika előtti sétányon a díjat gondozó Vinum Praemium Alapítvány minden évben elhelyez egy talapzati emlékművet az újdonsült Borászok Borásza tiszteletére.

A Sulyok Tamás által megnyitott nagyszabású díjátadó gála keretein belül Bárdos Saroltát választották meg a 18. Borászok Borászának.

A Rókusfalvy Pál által alapított nívós elismerés szabályai szerint a díjjal semmilyen anyagi juttatás nem jár, de a hatalmas megtiszteltetésről egy köztér is „hírt ad”. Budapest belvárosában, a Szent István Bazilikával szemközti Zrínyi utcában található ugyanis a Borászok Borásza Csillagok sétánya, itt lehet megtekinteni azokat a csillagos emlékműveket, amelyek a Borászok Borászai előtt tisztelegnek. Olyan borászok nevét lehet itt olvasni, mint Demeter Zoltán, Szepsy István, Lőrincz György vagy Bussay László, Figula Mihály és Bodó Judit.

Bárdos Sarolta csillaga a Borászok Borásza Sétányán
Fotó: Borászok Borásza

Idéntől pedig Bárdos Sarolta neve is ott lesz a Csillagok sétányán, mivel május 10-én már az ő tiszteletére gyűltek össze a családtagok mellett a díj gondozói, a győztes számos tisztelője és borbarát, hogy fölavassák a 18. csillagot, és koccintsanak az új Borászok Borászára.

Borítókép: Bárdos Sarolta csillaga a Borászok Borásza sétányán (Fotó: Borászok Borásza)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.