Élő közvetítés
Hollandia
ÉLŐ
Franciaország

Elfogták a móri mészárlás miatt tévesen elítélt K. Edét

Tegnap este elfogták, majd őrizetbe vették a móri mészárlás miatt tévesen elítélt K. Edét a rendőrök – erősítette meg a Magyar Nemzetnek a férfi védője, Dezső Antal. K. Edét jelenleg lőfegyverrel való visszaéléssel gyanúsítják.

2024. 05. 18. 15:58
Forrás: illusztráció Fotó: MTI/Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés bűntettével gyanúsították meg, majd őrizetbe vették a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai a móri mészárlással kapcsolatban ártatlanul elítélt, ám több más, erőszakos bűncselekmény miatt hosszú éveket fegyházban töltő K. Edét – erősítette meg lapunknak a férfi védője, Dezső Antal.

Az ügyvéd elmondta, tegnap este ügyfelét és több személyt egy autóban igazoltattak, ahol fegyvert találtak a rendőrök. Dezső Antal hozzátette, hogy egy Flobert fegyverről van szó, aminek a tartása évekkel ezelőtt még nem volt minden esetben büntetendő.

Úgy tudjuk, a hatóságokhoz olyan információk is eljutottak, hogy K. Ede és társai valamilyen betörésre készültek.

Elsőként a Blikk számolt be arról, hogy rendőrségi akciót hajtottak végre TEK- és más egységek péntek este a Csepelen található Károli Gáspár utcában. A lap információi szerint egy középkorú férfit fogtak el, aki az a K. Ede, akit korábban a móri mészárlás miatt ítéltek el tévesen.

Mint ismert, K. Edét életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték a 2002-es móri mészárlás miatt. Azt követően, hogy a valódi tettesek rendőrkézre kerültek, neki továbbra is rácsok mögött kellett maradnia más bűncselekmények miatt. Végül összesen 18 évet töltött rács mögött, ahonnan 2020-ban szabadult.

Az ügyben kerestük a rendőrséget is, amelytől a következő választ kaptuk: 

„Elektronikus úton az ORFK Kommunikációs Szolgálathoz érkezett megkeresésére válaszolva tájékoztatjuk, hogy május 17-én este Budapest, XXII. kerületben, a Károli Gáspár utcában a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) a Terrorelhárítási Központ és a KR munkatársainak a támogatásával egy folyamatban lévő büntetőeljárásban elfogott egy 48 éves budapesti férfit, akit előállítását követően lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés miatt gyanúsítottként hallgatott ki, majd bűnügyi őrizetbe vette, és kezdeményezte letartóztatását. A nyomozók kutatást hajtottak végre a gyanúsítotthoz köthető ingatlanokban, és több tanút is kihallgattak. A nyomozás jelenlegi szakaszában nem áll módunkban az ügyről bővebb tájékoztatást adni.”

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.